VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Českými Budějovicemi

VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Českými Budějovicemi

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky zvládli veledůležité utkání s Českými Budějovicemi, díky dvěma gólům v první půli zvítězili 2:1. Stali se tak prvním mužstvem, které v letošní sezoně obralo Jihočechy o body.

Právě první půle položila k výhře pevný základ, skóre 2:0 mohlo být klidně i vyšší. "Měli jsme výrazně víc příležitostí v šestnáctce, kromě dvou gólů i další šance. Bartova krásná střela a tak dále. V defenzivě jsme byli pozorní, nepouštěli soupeře do akcí na naší třetině hřiště a zaslouženě šli do vedení," hodnotil úvodní dějství kouč Pivarník.

Také druhou půli zahájili Brňané nadějně, záhy ovšem přišel inkasovaný gól. "Opět jsme měli slušný vstup, škoda jen, že se nám nepodařilo dotáhnout nadějné situace, nedobře jsme je dohrávali v předfinální fázi. I proto nám život zkomplikoval kontaktní gól, který soupeře vždycky nakopne. Trochu jsme se psychicky začali obávat o výsledek, měli jsme možnost vedení zvýšit, to se nepovedlo. Pozitivní je, že jsme pod tlakem dokázali dotáhnout zápas do vítězného konce," pokračoval kouč.

Když se na veřejnosti objevila hodinu před utkáním sestava Zbrojovky, byly v ní oproti minulému utkání dvě změny. "Jedna byla vynucená, Štepanovský nebyl ještě v pořádku. Druhou změnu jsme udělali na stoperu - Peťa Pavlík je výborný hráč, na Žižkově ale byl u dvou gólů, rozhodli jsme se tedy takto. Lukáš Kryštůfek čekal na svou šanci, je to hráč, který je silnější na míči, dynamičtější. Myslím, že jsme ve středu obrany byli hodně pozorní, nedokážu ale říct, jaký vliv to na výsledek mělo. Vyhráli jsme zápas, to je to nejdůležitější," vysvětloval Pivarník, který dále postrádal také zraněného Sukupa, a samozřejmě dlouhodobé marody Škodu a Ashirua. Alespoň na lavičce se naopak letos poprvé objevil Chico Gomes.

Spatřoval kouč kromě změn v sestavě i jiné odlišnosti oproti utkání na Žižkově? "Oba zápasy se těžko srovnávají, zatímco tam na nás hrál soupeř hodně fyzicky, dnes se potkala mužstva, která chtěla hrát fotbal. Na Žižkově jsme kupili hrubé chyby, které nepramenily z nějakého tlaku. Dnes jsme dokázali lépe skloubit pozornost, důraz ve středu pole a k tomu kombinační hru. Výsledek 2:0 je trochu zrádný, inkasovali jsme kontaktní gól a navíc byli v situaci, kdy jsme zkrátka museli vyhrát. I tohle může mužstvo posunout dál, ustojí kritické situace a začne si více věřit," přemítal Pivarník.

Co se jednotlivců týče, nešlo na pozápasové tiskovce nezmínit Lukáše Mageru. Pět zápasů, pět gólů. "Jeho přínos navíc není jen v tomhle, má obrovský cit pro sklepnutí balonu, hlavou, hrudí. I v tréninku vidím, jak dokáže všechny situace zakončovat gólově, má vynikající techniku a umí si poradit. Když ho míč najde, umí situaci vyřešit, a jsem moc rád, že mu to tam padá. Jen je mi trochu líto, že dal pět gólů z deseti, ale vzhledem k vysokému počtu inkasovaných branek to neznamená tolik bodů. Opakovaly se hrubé chyby, proto jich máme zatím jen sedm," připomněl kouč, že ztráta na první příčku zůstala s ohledem na výhru Ústí nadále osmibodová.

Zbrojovku nyní čeká den volna, od neděle už se bude chystat na anglický týden. Nejprve míří ve středu do Žďáru nad Sázavou, kde sehraje utkání 1. kola MOL Cupu, přičemž na vítěze čeká cesta do Rosic. V sobotu je pak od 10:15 na programu duel v Prostějově.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...