VIDEO: Je tu další zápas, do Brna míří České Budějovice!

VIDEO: Je tu další zápas, do Brna míří České Budějovice!

B r n o - Na fotbalisty Zbrojovky čeká v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pátý test. Na Srbské se představí doposud stoprocentní České Budějovice, hraje se netradičně v pátek v 18:30 a zápas přenášejí kamery České televize.

V minulých letech jsme se s Jihočechy potkávali poměrně běžně, poslední dobou ovšem výhradně v přípravných duelech. Budějovičtí totiž v sezoně 2014/15 elitu opustili a od té doby marně usilují o návrat. Letos ovšem mají našlápnuto zatím nejlépe, ve čtyřech zápasech neztratili ani bod a je tak zřejmé, že na Zbrojovku čeká opravdu těžký test.

Pokud zmiňujeme vzájemné zápasy, ten poslední soutěžní proběhl v únoru 2015. Zbrojovka tehdy vyhrála v Českých Budějovicích 3:1 a utkání bylo významné ze dvou důvodů. Pro Zbrojovku se jednalo o druhou venkovní výhru sezóny, v bráně se pak poprvé objevil současný kapitán týmu Dušan Melichárek. První zápas sezóny skončil remízou 2:2, celková bilance je nakloněná pro Zbrojovku (36 zápasů, 14-13-9).

V kádru soupeře nalezneme solidní mix mládí a zkušeností, které reprezentuje kapitán Kladrubský, gólman Křížek či útočník Táborský. Ten v roli střídajícího hráče skóroval už třikrát, trefil se v každém domácím utkání. Dvakrát se mezi střelce zapsala letní posila Matej Mršić, také další nový hráč Ledecký už dokázal zamířit mezi tyče.

Informace k utkání

Pro diváky bude na Srbské opět nachystána nová poločasová soutěž v přesnosti střelby. Jejím hlavním partnerem je společnost Pohanka & Co. – hodinky a klenoty, která do soutěže věnuje jako hlavní cenu luxusní pánské hodinky značky Christian Paul. Ani další soutěžící ale nepřijdou zkrátka - čekají na ně vouchery na zboží od firmy NIKE a další ceny. Poločasová soutěž je určena pro diváky starší osmnácti let.

V zápasovém bulletinu najdete jinde nepublikovaný rozhovor s Damiánem Barišem, jeho cena je tentokrát 10 korun (pro permanentkáře zdarma, program se navíc hodinu před utkáním objeví i ve zbrojovácké aplikaci). Dále si v něm můžete přečíst například krátký rozhovor s talentovaným záložníkem juniorky a dorostu Ondrou Pachlopníkem.

Stejně jako v minulé sezoně zůstává uzavřena severní tribuna (sektory R, S, T a U). Cena vstupenky do všech sektorů činí 100 korun. Hlavní pokladna otevře tentokrát ve 13:00, další pokladny pak standardně dvě hodiny před utkáním.

Tak tedy v pátek na Srbské. Vzhůru Brno!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...