Na Žižkov! Zbrojovka se po pěti letech představí pod vysílačem

Na Žižkov! Zbrojovka se po pěti letech představí pod vysílačem

B r n o - Milovníci tradičních bitev, fotbalové historie a míst s osobitým kouzlem zpozorněli - Zbrojovka se chystá na Žižkov! A to po dlouhých pěti letech, které uplynuly od posledního vzájemného soutěžního utkání.

Vlastně to byly tehdy v říjnu 2013 zápasy dva - a to v osmifinále tehdejšího Poháru České pošty. Nejprve Brňané podlehli na Žižkově 0:1, v domácí odvetě zvítězili 4:0 a postoupili dál. První branku tehdy vstřelil Milan Lutonský, zápas pamatuje ještě Michal Škoda. Ovšem z druhé strany - na Žižkově v oné době hostoval.

V lize (konkrétně té nejvyšší) se pak Zbrojovka se Žižkovem potkala naposledy v sezoně 2008/09. Tehdy na Žižkově remizovala 1:1, doma v odvetě podlehla 0:2.

Trenér Zbrojovky Pivarník zatím vychází při tvorbě sestavy ze stejných možností, jako minulý týden. "Na marodce zůstávají Škoda a Ashiru, zbytek týmu je k dispozici."

Na soupisce Viktorky najdeme vedle zkušených Švejdíka či Podrazkého také mladé a nadějné hráče. V útoku tak nastupuje například talentovaný Makedonec Trapanovski, kmenovému hráči Slavie je teprve osmnáct let. Jen o rok starší jsou Čermák, Žežulka a Mareš. Na kontě má pražský tým prozatím dva body za remízy s Chrudimí a v Prostějově, mezi něž se vklínila těsná prohra s Českými Budějovicemi. "Soupeř před posledním utkáním pozměnil sestavu, nějakou představu tak máme. Čeká nás těžké utkání, na druhou stranu žádný zápas v téhle soutěži není jednoduchý, o tom už jsme se přesvědčili. Rádi bychom navázali na výhru s Chrudimí," řekl k utkání kouč.

Pro zápasy na Žižkově bývá typický výkop v 10:15, vyšší moc ale tentokrát rozhodla jinak a televizní zápas začne až ve 13:45. "Je to horší termín, trochu proti logice. Pokud vydrží současné počasí, nebude to ideální pro fanoušky ani pro hráče. Je pak otázkou, pro koho se fotbal hraje," mrzelo Pivarníka. "Do Prahy vyrážíme jako obvykle den předem, s časem výkopu pak musíme sladit denní harmonogram, stravu a další věci. Přizpůsobíme se, pro oba soupeře je to stejné," dodal.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...