Trenér Pivarník po utkání ve Vlašimi

Trenér Pivarník po utkání ve Vlašimi

B r n o - Utkání 2. kola na hřišti Vlašimi se dá nazvat různě, nikdo ale tuto bitvu nemohl považovat za nudnou. Zbrojovka přes setrvalou územní převahu prohrávala již 0:2, nakonec dokázala alespoň srovnat.

Jestli právě tohle může být moment, který mužstvo nakopne? "Mohlo by to tak být. Zápas byl pro nás hodně těžký, náš styl hry byl náročný a situaci jsme si komplikovali obrovskými chybami. Dohánění náskoku nás stálo hodně sil a nezbývá, než tvrdě pracovat dál. Mužstvo si stále sedá a dnes jsme si vyzkoušeli hru, kterou jsme v první lize nezažili. Držení míče mohlo být klidně 80 procent ku 20, při takovém obrazu hry si ale nemůžeme dovolit dělat takové chyby v defenzivě," říkal po utkání trenér Pivarník.

S nadsázkou se nabízelo srovnání s olomouckou Sigmou, která dva roky zpět také rozjížděla svou pouť druhou ligou velmi klopotně. "Bylo to snad čtvrté kolo, výhru trefili v poslední minutě a hodně je to nakoplo. My samozřejmě s bodem nemůžeme být spokojení. Hráli jsme v podstatě na dohled soupeřovy brány, ale stále nám chybí klid v předfinální a finální fázi a často chybujeme. Přitom podobný obraz hry nás čeká i v dalších zápasech, musíme si na to zvyknout a popasovat se s tím lépe," pokračoval kouč.

Ráz utkání dala první branka, která navzdory územní převaze Brna padla do sítě Dušana Melichárka. "Vyrobili jsme hrubku ve středu pole, druhý gól pak padl v momentě, kdy jsme měli soupeře přečísleného, přesto gólově zakončil. Tyhle momenty nás stály opravdu hodně sil a musíme se jich do budoucna vyvarovat," zopakoval Pivarník.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...