Zbrojovka míří k prvnímu venkovnímu utkání do Vlašimi

Zbrojovka míří k prvnímu venkovnímu utkání do Vlašimi

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky vyhlížejí svůj druhý zápas ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Na hřišti ve středočeské Vlašimi se pokusí odčinit domácí porážku s Jihlavou. Hraje se v neděli 29. července v 17 hodin.

Zatímco s Jihlavou se Brňané v posledních letech potkávali pravidelně, na Vlašim narazí poprvé od předchozí anabáze v druhé nejvyšší soutěži. Tehdy oba duely skončily remízou - ten venkovní 1:1, domácí 0:0. Do druhého utkání už naskočil Milan Lutonský, jediný pamětník z kádru Zbrojovky. Za Vlašim už tehdy nastupoval Ladislav Janda, o kterém ještě bude řeč.

Středočeský celek, který v loňské sezoně obsadil solidní osmou pozici, načal letošní ročník remízou v Prostějově. Zde Vlašim vedla, nakonec ale vyválčila po obratu domácích bod až v samém závěru. "Zápas jsme viděli, Vlašim v něm měla dost šancí na to, aby získala i tři body. Je to mladé a běhavé mužstvo, které ví dobře, co chce hrát. Hráči mají dobré základy, i když s velkým fotbalem teprve začínají," řekl na adresu soupeře kouč Pivarník.

Znalcem místního prostředí je v kádru Zbrojovky Lukáš Kryštůfek, který ve Vlašimi rok hostoval. "Z té doby už je tu ale jen Ladislav Janda, k tomu trenér brankářů, jinak už asi nikdo. Abych se přiznal, po odchodu jsem jejich hru až tak nesledoval, před utkáním jsme ale pochopitelně měli video a taktickou přípravu. Vím, že to bude běhavý, nepříjemný soupeř," hovořil stoper, který do Vlašimi dojížděl z rodného Humpolce.

Zbrojovka cestuje na utkání tradičně s jednodenním předstihem, plně připraven už by měl být i Robert Bartolomeu. Mimo hru samozřejmě zůstávají dlouhodobí marodi Škoda a Ashiru. "Naším hlavním cílem je zápas zvládnout, přepnout a najet na pozitivní výsledkovou vlnu," deklaroval Pivarník.

Vlašimský stadion se nachází v Kollárově ulici (mapa zde), vstupné do sektoru hostí je 50 korun. "Areál je útulný a co si pamatuju, byla tu vždycky dobrá tráva. Věřím, že se nám tu bude dařit a zápas zvládneme," dodal Kryštůfek.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....