Adam Stejskal a Antonín Svoboda přestupují do FC Red Bull Salzburg

Adam Stejskal a Antonín Svoboda přestupují do FC Red Bull Salzburg

B r n o - Dva talentovaní Zbrojováci Adam Stejskal a Antonín Svoboda přestupují do rakouského celku FC Red Bull Salzburg. Odchovanci klubu a mládežničtí reprezentanti podepsali v Salzburgu tříletý kontrakt a stali se tak prvními vyslanci z České republiky v nejlepší mládežnické akademii světa.

Obecně nás těší, že naše dlouhodobá kvalitní práce s mládeží je oceňována také v rámci evropského fotbalu. Výsledky jednotlivých mládežnických kategorií, množství reprezentantů i zájem zahraničních klubů o naše odchovance – to vše je skvělou vizitkou klubové akademie, která má od 1. 7. oficiální statut.

Je naším primárním cílem, aby se odchovanci našeho klubu v maximálním množství začleňovali do prvního mužstva. Adam Stejskal i Antonín Svoboda v tomto nebyli výjimkami. Na druhou stranu zde byl obrovský zájem obou fotbalistů posunout se do nejlepší mládežnické akademie světa. Přes námi vynaložené úsilí nebylo v našich silách tyto hráče v souladu s primárním cílem udržet v klubu. Zároveň je nutno ocenit korektní postup hráčů a jejich zákonných zástupců v průběhu několikaměsíčního jednání, také přístup a profesionalita ze strany Salzburgu směrem k hráčům i našemu klubu byly na vynikající úrovni. Oběma hráčům přejeme na jejich sportovní cestě hodně štěstí a nevylučujeme v budoucnu další spolupráci na základě podobně gentlemanské dohody.

Adam Stejskal je odchovancem Zbrojovky, talentovaný gólman je v klubu od svých čtyř let. Procházel bleskově všemi kategoriemi a v minulé sezoně byl nejmladším členem kádru staršího dorostu. V bráně "devatenáctky" nastoupil k 28 zápasům, k tomu neúnavně reprezentoval. Zároveň už také absolvoval své první tréninky s prvním mužstvem a pod dohledem kouče Martina Vaniaka. "Zbrojovka mi vždy věřila a podržela mě i v těžkých chvílích. Jsem za to klubu nesmírně vděčný, stejně jako za tuto šanci," komentoval přestup.

Antonín Svoboda je taktéž odchovancem klubu, operuje ale na druhé straně hřiště - je útočníkem. V minulé sezoně nastupoval převážně v týmu U17, ve 25 utkáních vsítil 16 branek. Fanoušek Arsenalu je stejně jako parťák Adam stabilním členem národního týmu. "Ke Zbrojovce budu vždy neodmyslitelně patřit a děkuji klubu za vše," řekl k transferu.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...