U17: Ve středu startuje 16. ročník Haraštova memoriálu

U17: Ve středu startuje 16. ročník Haraštova memoriálu

B r n o - Ve středu 25. července odstartují skupinové boje již 16. ročníku prestižního Memoriálu Františka Harašty. Turnaj, který nese jméno jednoho z nejúspěšnějších mládežnických trenérů brněnské historie, svede proti sobě osm špičkových celků. A tradičně nechybí ani brněnská Zbrojovka!

Brňané se představí ve středu na hřišti ve Velkých Bílovicích - v 9:00 hrají s reprezentačním výběrem U16, v 17:00 proti Slovácku. Zbylý duel základní skupiny je čeká ve čtvrtek v 9:00 v Rakvicích, soupeřem je Plzeň.

Ve stejný den je pak na programu duel o umístění. "Turnaje mají pro kluky vždy velký náboj, mohou si v zajímavé konkurenci ověřit, jak na tom jsou. Je tedy pochopitelné, že se všichni těší. Naším cílem je uhrát zase po letech nějaký výsledek," řekl před turnajem trenér "sedmnáctky" Lukáš Kříž.

Ten se svým týmem cestuje do dějiště turnaje již dnes. "Nevyhla se nám bohužel marodka, několik hráčů ulehlo s horečkami. Ale na to se nechceme vymlouvat, poskládáme co nejsilnější tým a pokusíme se uspět," doplnil Kříž.

Kdo byl František Harašta

Turnaj nese jméno dlouholetého funkcionáře brněnského klubu, dočasného trenéra prvního mužstva a hlavně úspěšného mládežnického kouče, který se svým dorosteneckým výběrem pětkrát ovládl mistrovství republiky. Také objevil a vychoval řadu talentů, jeho rukama prošli například Kukleta, Wagner, Kolomazník, Holomek či Záleský. Kompletní výčet by ale byl mnohem, mnohem delší.

František Harašta zemřel 22. srpna 2001 ve věku nedožitých 58 let.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....