VIDEO: Co zaznělo na tiskové konferenci před startem sezóny?

VIDEO: Co zaznělo na tiskové konferenci před startem sezóny?

B r n o - Už jen čtyři dny dělí Zbrojovku od startu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Ještě před výkopem utkání s Jihlavou ovšem tradičně proběhla předsezonní tisková konference. Co na ní zaznělo?

Do tiskového střediska usedl sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár, trenér Roman Pivarník, kapitán Dušan Melichárek a postavou i zkušenostmi zřejmě největší letní posila - Lukáš Magera.

Jako první si vzal slovo Tomáš Požár. "Tým prošel obměnou, přišlo pět nových hráčů. Chtěli jsme trochu změnit klima kabiny, přece jen mužstvo zažilo neúspěch, což na hráče samozřejmě doléhá. Znali jsme potřeby týmu a věděli, že potřebujeme doplnit kvalitu a zvýšit konkurenci. Myslím, že jsme pěti novými hráči tým doplnili tak, jak jsme chtěli. Nepovažuji to ale za úplné, situace je pořád živá a do konce přestupního období máme nějaký čas k odchodům i příchodům. Tým je zatím širší, než bychom potřebovali, máme nějaké zraněné, jistě ale dojde k redukci."

K přípravě se poté krátce vyjádřil trenér Roman Pivarník. "Ideální by samozřejmě bylo mít tým pohromadě hned, ale věděli jsme, že to takhle jednoduché nebude. Někteří hráči přišli dříve, jiní později, z toho pramenila určitá nesehranost. Velkou šanci dostali mladší hráči z dorostu. V zápasech jsme vesměs dokázali obstát, i proti silným týmům ze špičky slovenské ligy. Všichni ale víme, že výsledky v přípravě až tak důležité nejsou. Hlavní je, abychom se dokázali posouvat dál, zlepšovat a od začátku do toho šlapat. Podle včerejších testů jsou hráči dobře připraveni i fyzicky, důležité teď bude do soutěže dobře vstoupit. Při posilování kádru pro mě bylo lepší, že tu je Tomáš, měl jsem čistší hlavu. Snažili jsme se najít dostupné hráče v souladu s naší nastavenou filozofií, kdy chceme dále posouvat mladé hráče a doplnit je zkušenějšími, kteří jim pomohou v rozvoji. Myslím, že se posílení podařilo, ale to pochopitelně potvrdí až soutěž."

Jako třetí si vzal slovo kapitán Dušan Melichárek. "Souhlasím s trenérem v tom, že příprava je příprava a liga je o něčem jiném. S přípravou je z mé strany relativní spokojenost, nejdůležitější bude ale mistrovská část a vstup do ní. Ten bude rozhodovat o dalším vývoji sezony. Nálada v kabině je jasná, všeci víme, pro co tu jsme, a tím je postup. Říkat cokoliv jiného by byl alibismus. Máme to všichni v hlavách, chceme soutěž vyhrát a postoupit."

Po Dušanovi hovořil Lukáš Magera. "Pro mě je vše jednodušší, neboť všechno, o čem jsme se s panem Požárem bavili, do puntíku platí. Všichni v klubu se chovají skvěle, pomáhají mi se vším, s bydlením a dalšími věcmi. Čekáme přírůstek do rodiny a tahle pomoc mi ulehčila vstup do nového angažmá. Všem musím poděkovat a teď už se musím jen snažit, abych tuhle pomoc klubu vrátil. Udělám maximum, abych pomohl mladším klukům, dával góly a odvedl výkony, které požaduje trenér. Chci pomoci co nejvíce k tomu, aby se Brno po roce vrátilo do ligy. V šatně je vše bez problémů, mladí i starší se výborně doplňují a nemůžu říci proti ničemu ani půl slova."

První dotazy přítomných novinářů směřovaly znovu k ambicím brněnského klubu. "Vyhrát jakoukoliv soutěž není jednoduché, nicméně o postupu chceme mluvit nahlas. Říkat cokoliv jiného by nebylo správné," komentoval to Požár. "Tu situaci jsem zažil a vím, že vyhrávat zápasy a získávat body není snadné a samozřejmé, soupeři jsou motivovaní, disciplinovaní, touží se vytáhnout. Není to jednoduché, ale my si jiné cíle nedáváme a budeme to muset zvládnout."

S tím souhlasil i Pivarník. "Druhá liga je důraznější, to hráčům stále opakujeme. My se soupeřům musíme minimálně vyrovnat po soubojové a běžecké stránce a k tomu přidat fotbalovost. Byl bych velmi nerad, kdybychom si přišli zahrát fotbal a zbytek jsme upozadili, čímž by nás soupeř v bojovnosti předčil."

O sestavě, která soutěž zahájí, ještě kouč úplně jasno nemá. "Pár otazníků tam je, ale to není na škodu. V týdnu jsme sehráli modelový zápas, padlo hodně gólů. Někteří noví hráči tu jsou krátce a naopak někteří mladí sehráli výbornou přípravu, takže nejdůležitější teď bude se trefit, abychom vybrali správně."

Dušan Melichárek čelil dotazu, zda je spokojen s prvním soupeřem, kterým je Jihlava. "Los je takový, máme Jihlavu a chystáme se na ni, nad ničím jiným nepřemýšlím, jestli je to dobře nebo ne. Zkrátka je to dané. Kádry jsou jiné než na jaře, nesrovnával bych to s tím posledním domácím zápasem. My do utkání půjdeme s tím, abychom ho vyhráli a odrazili se k cíli, který máme vytyčený."

Lukáš Magera byl zase tázán, zda si vytyčil osobní cíl v počtu gólů. "Podobné cíle si nedávám, chci být hlavně užitečný týmu. Když dám gól a nevyhrajeme, k ničemu to není. Každým tréninkem se naše spolupráce lepší, sám vím, že z mojí strany nebyly ty zápasy takové, jaké bych si představoval. Věřím, že se na neděli připravíme a zápas zvládneme. V kabině jsou všichni natěšení a odhodlaní udělat pro to maximum."

Poslední otázka směřovala k dalšímu působení Honzy Poláka, kterému ke 30. červnu skončila smlouva. O jeho dalším působení v hráčské i jiné pozici se několikrát jednalo. S ohledem na zranění a dovolenou, kterou Honza čerpal, nejsou tato jednání ještě ukončena a v tuto chvíli tak nelze podat konkrétnější informaci.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....