Posílená juniorka si poradila s Prostějovem

Posílená juniorka si poradila s Prostějovem

P r o s t ě j o v - Junioři Zbrojovky, posílené o hráče z prvního týmu, sehráli v sobotu přípravné utkání na hřišti druholigového Prostějova. Po brankách Přichystala a Holmana vedli 2:0, soupeř ve druhé půli už jen korigoval z penalty.

Hráči "áčka" zasáhli vesměs do prvního poločasu, v němž také Zbrojovka svou převahu zúročila dvěma góly. Skóre otevřel po asistenci Tondy Růska Jakub Přichystal, druhý gól pak přidal po centru Ondřeje Vintra Filip Holman. "Prakticky od prvních minut jsme na hřišti dominovali, což se nám povedlo promítnout i do skóre," řekl k tomu kouč Zbrojovky Dostálek.

Ve druhém dějství pak naskočila mladší sestava. "Obraz hry se příliš nezměnil, jediným rozdílem bylo, že jsme neproměňovali šance. Soupeř pak snížil z penalty," doplnil Dostálek.

Juniorku čeká ještě jeden přípravný zápas - v sobotu 14. července generálka v Lanžhotě, kde se už v červnu představilo "áčko". Hraje se od 11 hodin. Poslední ročník Juniorské ligy pak Brňané zahájí 23. července na hřišti Olomouce. Systém soutěže je stejný, jako minulý rok. Osmička moravskoslezských týmů se střetne systémem každý s každým doma a venku. Podle umístění pak bude následovat ještě sedm kol - a nejlepší čtyři celky postoupí do finálové nadstavby.