Do Brna přichází útočník Lukáš Magera!

Do Brna přichází útočník Lukáš Magera!

B r n o - Fotbalová Zbrojovka ulovila další posilu. Z Mladé Boleslavi přichází zkušený a důrazný útočník Lukáš Magera, v Brně podepsal smlouvu na dva roky.

Fotbalový životopis pětatřicetiletého nabízí jeden ligový titul, dva pohárové triumfy, starty v Evropské lize i reprezentaci. "Lukáš přichází jako hráč, který by nám měl pomoci se střílením gólů. Ví, jaké máme ambice a jaká bude jeho role, to ho motivovalo a proto je tady," řekl k transferu sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Podrobnosti připravujeme.

Profil Lukáše Magery

Lukáš Magera začínal s fotbalem v Dolním Benešově, odkud ve dvanácti letech přešel do Baníku Ostrava. V jeho dresu si v sezoně 2003/2004 odbyl prvoligový debut, a to na hřišti Sparty. První gól vstřelil v témže roce v Blšanech, celkově naskočil do 14 zápasů a na konci ročníku mohl oslavit ligový titul. Vyjma půlročního hostování na Kladně působil v Ostravě až do léta 2008, kdy jej zlákal rumunský Temešvár. Do sbírky trofejí přidal ještě národní pohár (rok po titulu).

Během rumunské anabáze nasázel Magera 21 branek za tři roky, následně přešel do anglického Swindonu. Poté krátce působil znovu v Ostravě a od léta 2012 byl součástí mladoboleslavského týmu. V barvách středočeského klubu odehrál 130 ligových zápasů a vsítil 35 branek, celkově má tak na kontě 59 ligových tref. Dvě z nich proti Zbrojovce.

Góly střílel i v Evropské lize, podruhé si sáhl na národní pohár a nakoukl také do reprezentace. Debutoval v létě 2009 proti Maltě, poté naskočil do tří dalších zápasů (včetně kvalifikačního utkání proti Skotsku během bitvy o EURO 2012). Ještě předtím nastupoval také za "jednadvacítku", v jejímž dresu vstřelil dva kvalifikační góly.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...