Třetím soupeřem Zbrojovky bude v sobotu Lanžhot

Třetím soupeřem Zbrojovky bude v sobotu Lanžhot

B r n o - Po dvou zápasech se špičkovými slovenskými týmy se Brňané tentokrát představí proti soupeři, který má Slovensko pouze na dohled. Ze hřiště týmu TJ Sokol Lanžhot to je k hraniční řece Moravě něco přes kilometr.

Brňané se Na Šlajsi (přesná adresa Na Šlajsi 153/35, mapa zde) představí v sobotu 23. června od 16 hodin. Součástí zápasu je také doprovodný program - od 14 hodin zápas přípravek, v 19 hodin pak začíná večerní část programu s živou hudbou. Vstupné na utkání činí 50 korun.

Přátelské utkání je pro místní Sokol pomyslným vrcholem skvělé sezony, zakončené suverénním postupem do divize. Největší osobností mužstva je čtyřicetiletý Jaroslav Hílek, který v bohaté kariéře nastřádal přes šest desítek startů v tuzemské nejvyšší soutěži za České Budějovice a Žižkov. Nejlepším kanonýrem týmu je o osmnáct let mladší Lukáš Čambal, který působil i v juniorce Zbrojovky. Na jeho kontě se skví pětadvacet gólů.

Kouč Pivarník plánuje i do tohoto utkání nasadit dvě jedenáctky. "Máme za sebou dva týdny přípravy a dva těžké zápasy, únava je na konci týdne velká. Nechtěli jsme v přípravě mít jen ligové týmy, teď v sobotu si pravděpodobně vyzkoušíme hru do plných a kombinaci," řekl k utkání.

Do hry podle všeho zasáhne i Tomáš Mičola, který je v Brně na zkoušce. "Pokud se nestane nic nepředvídatelného, bude hrát na pozici podhrotu," uvedl Pivarník s tím, že do utkání pravděpodobně nastoupí i další testovaný ofenzivní hráč - Valentino Majstorović (ročník 1995). Chorvatský krajní záložník nastřílel za klub NK Hrvatski Dragovoljac v uplynulém ročníku druhé chorvatské ligy jedenáct gólů a ve Zbrojovce už absolvoval dnešní dopolední trénink.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...