Kluci už jsou nažhavení, prozrazuje trenér Buchta před konfrontací s Bayernem a spol.

Kluci už jsou nažhavení, prozrazuje trenér Buchta před konfrontací s Bayernem a spol.

B r n o - Radek Buchta si v kariéře zahrál proti několika německým klubům - naposledy třeba vyzval se Zbrojovkou Brémy či Stuttgart. Nyní se (už jako trenér) poprvé postaví slovutnému Bayernu. Na Radka a jeho svěřence totiž čeká žákovský turnaj O pohár primátora města Brna!

V jeho rámci se brněnský tým U14 utká nejen s Bayernem, ale i moravskoslezskou akademií a Trenčínem. To vše v sobotu na Srbské (konkrétně na hřišti číslo 2). A dál? To se uvidí podle výsledků. "Naším hlavním cílem a snem je zůstat na Srbské," prozradil Buchta, že se svým týmem touží postoupit do finále. Tam se probijí dva nejlepší týmy z každé skupiny. "Pro hráče je to samo o sobě velká motivace, protože na hlavním stadionu normálně nehrávají."


Veškeré informace a herní plán najdete na webu turnaje


K tomuto cíli musejí Brňané zdolat tři těžké překážky. "V mládeži hodně záleží na filozofii, kterou kluby razí. Některé týmy to už mají postavené na výsledcích, což je pak těžší. Ale evropské kluby přijedou spíše hrát fotbal, sází na hru. Těšíme se na to, že Bayern, Trenčín i akademie budou spíše fotbalové týmy, nebude to tak svázané taktikou," věří Buchta, který v týdnu se svými svěřenci pomáhal natočit i turnajovou videopozvánku.

I z té je znát, jak obrovská je natěšenost hráčů na prestižní turnaj. "Kluci se těší hodně, nemohou se dočkat. Bohužel zrovna řešíme řadu zranění, pro některé je smutné, že u toho nemohou být. Ti zdraví jsou ale pořádně nažhavení rozdat si to s kvalitními týmy," usmívá se kouč.

On sám si proti Bayernu "střihne" premiéru. "Ani v mládeži jsem je nepotkal. Hráli jsme na turnajích proti Brémám nebo Norimberku, potom v áčku v přípravě jsme taky narazili na řadu německých soupeřů. Bayern ale potkám poprvé," zakončil Buchta.

Turnaj pořádá fotbalový klub FC Zbrojovka Brno. Proběhne s podporou města Brna a pod záštitou primátora statutárního města Brna Ing. Petra Vokřála.





další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...