Trenér Pivarník před utkáním s Jihlavou

Trenér Pivarník před utkáním s Jihlavou

B r n o - Jihlavu vedl, na lavičce Zbrojovky už ji dokázal porazit - na podzim Brňané vyhráli 2:0. To nyní potřebuje kouč Roman Pivarník zopakovat. Jedině výhra ze sobotního utkání totiž Zbrojovku udrží ve hře o záchranu v nejvyšší soutěži.

Už po duelu v Teplicích kouč Pivarník avizoval, že se nehodlá příliš rozptylovat spekulacemi nad záchranářskou matematikou. "Netrávím čas nad tabulkou, nehledím na to, je tam hodně otazníků. My potřebujeme zdolat Jihlavu, to je základní podmínka. Pak můžeme kalkulovat dál. Navíc je to poslední domácí zápas sezony, je potřeba jej zvládnout, i když to nebude jednoduché," zopakoval v tomtéž duchu na čtvrtečním setkání s novináři.

Jihlava se zejména díky renesanci z úvodu jara prokousala do bezpečných bod. "Mají dobrou organizaci hry, očekávám, že přijedou spíše bránit a využívat rychlý přechod do útoku. Ten mají zvládnutý, dokáží využít chyb soupeře a najít hráče vpředu kolmou přihrávkou. V úvodu jara byli hodně efektivní, pak se trochu zadrhli, ale na tomhle to mají postavené. Může jim stačit i bod. Hodně bude záležet na vývoji zápasu, důležitý bude první gól," řekl Pivarník na adresu Jihlavy.

Věřím, že zápas společně s fanoušky zvládneme

Celek z Vysočiny se může pochlubit zejména střeleckou formou Davise Ikauniekse, s deseti góly je čtvrtým nejlepším střelcem soutěže. A je jisté, že mu bude čelit jiná obranná čtveřice, než minule v Teplicích. "Pro karty nám vypadl Ondra Sukup, musíme tedy do sestavy sáhnout. Alternovali jsme na kraji s obrany s Lutonským, což nebylo úplně ideální. Nachystaný by měl být Gomes, který odehrál čtyři zápasy za juniorku, aby nabral herní praxi. A v pondělí naskočil po zranění i Šural, který dohrál zápas juniorky, u něj ale ta nerozehranost je velká. Jsme rádi, že nastoupil, a uvidíme, jak to půjde dál. Co se týče Ikauniekse, to se stejně týká spíše stoperské dvojice, protože hrává ze středu," zmínil Pivarník jednu nucenou absenci.

A ty další? V Teplicích nemohli nastoupit Škoda, Ashiru či Juhar. "Jejich případný start není jistý. Ale i pokud by byli zdraví, do sestavy by se momentálně těžko dostávali," naznačil Pivarník, že by vítěznou sestavu nerad měnil. "Naposledy jsme dokázali eliminovat náš největší problém, hru v šestnáctkách. Finální přihrávky došly přesné, v zakončení jsme trefovali bránu. Pak se můžeme bavit o gólech. Samozřejmě jsme takový výsledek potřebovali dřív, třeba s Karvinou doma, kdy jsme byli jasně lepší. Podařilo se nám postavit zálohu, jaká nám přinesla úspěch na Spartě či proti Sigmě, i to je plus. Uvidíme v sobotu."

Zkušený kouč věří, že v důležité bitvě podpoří Zbrojovku fanoušci, kterým platí vstup na utkání hráči. "Vzešlo to přímo z kabiny, věřím, že nás to všechny nakopne. Věděli jsme dopředu, že na jaře budeme mít doma těžký los, a bohužel jsme favority nedokázali výsledkově překvapit, vyjma Sigmy. Fanoušci byli navzdory výsledkům za námi, měli s námi trpělivost, i když to s námi měli těžké. Doufám, že nám dojdou pomoci, ten zápas společně zvládneme a pak se ukáže," shrnul Pivarník na závěr rozhovoru přání všech.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...