VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Plzní

VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Plzní

B r n o - Pět kol před koncem je situace Zbrojovky zase o něco složitější - po prohře s Plzní a v souběhu s ostatními výsledky ztrácí Brňané na záchranu pět bodů. "Plzeň byla zranitelná, ale své možnosti jsme nevyužili a naopak lacině inkasovali," shrnul průběh utkání kouč Pivarník na pozápasové tiskovce.

Zbrojovka začala těžký zápas nadějně, zlomil jí ale první gól. "Do utkání jsme vstoupili dobře - chtěli jsme hrát, byli aktivní. Bohužel nám dnes obranná čtyřka nezahrála tak, jak by měla, inkasovali jsme tři nesmírně laciné branky. Při první jsme propadli, druhému předcházelo podběhnutí Lutonského, který neodhadl balon. Po pauze jsme chtěli být nadále aktivní a vstřelit kontaktní gól, místo toho jsme po pár minutách znovu inkasovali. Takový zápas se pak těžko otáčí proti komukoliv, natož proti Plzni," komentoval Pivarník.

Zbrojovka nakonec vsítila jen jediný gól. Byť i ten může mít po pětizápasovém půstu svou cenu, zejména po psychické stránce. Nigerijský dravec Ashiru vstřelil svůj první gól v lize. "Jsem rád za Ashirua, jeho výkon byl výborný. Věděli jsme, že má potenciál, který neuměl tolik prodat, hodně jsme na něm pracovali. Může to být pozitivum. To stejné Acosta, na druhou stranu někteří hráči dobrý výkon nepodali. A opakuji, že pokud v takovém zápase nepodají nadstandardní výkon všichni hráči, můžeme jen stěží uspět."

Totéž pak platilo o proměňování možností, které si Brno vytvořilo. "Plzeň byla zranitelná, ale my ty možnosti nevyužili. Ať už po Acostově přihrávce pod sebe, nebo při akci Pilíka, který místo přihrávky Ashiruovi šel do středu a balon ztratil. Někdy jsme zvolili špatné řešení, zatímco Plzeň jako nesmírně kvalitní mužstvo volila správně a dala branky," pokračoval kouč.

Situace v tabulce nyní hovoří jasně. Pokud Zbrojovka nezvládne páteční utkání na Dukle, odsune se naděje na záchranu do roviny bláznivých teorií. "Nemůžeme si nic nalhávat, tak to je. Pokud chceme mít šanci o záchranu hrát do posledního kola, musíme v tom utkání uspět. Nemá cenu řešit nějaké ostatní výsledky, ty mají roli pouze v případě, pokud my budeme bodovat. Máme nějakou hranici, které chceme dosáhnout, a pokud budeme získávat body, můžeme se zaobírat i dalšími výsledky," reagoval Pivarník na doplňující dotaz, co říká na zbylé zápasy kola.

Jisté je, že na Dukle nepomůže Zbrojovce kapitán Melichárek, který viděl čtvrtou žlutou kartu. "Ani nevím, za co přesně ji dostal. Je to zvláštní, že když chce kapitán něco říci rozhodčímu, dostane za to automaticky žlutou, ale nemá to smysl rozebírat. Pavel Halouska je kvalitní gólman, který čeká na svou šanci. Chytat bude on," uzavřel Pivarník.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...