Pivarník po Slovácku: Opakuje se to pořád dokola, i zkušení hráči selhávají v koncovce

Pivarník po Slovácku: Opakuje se to pořád dokola, i zkušení hráči selhávají v koncovce

U h e r s k é H r a d i š t ě - Zbrojovka nezvládla další klíčový souboj a v záchranářském duelu na Slovácku podlehla 0:1. Opakoval se obraz z minulých utkání - naději na lepší výsledek zhatilo neproměňování šancí.

Změnil se tak jen součet minut, po které Zbrojovka nedala gól - 490. "Opakuje se to pořád dokola. Zkušení hráči selhávají v koncovce. Ne že nedají gól, ani netrefí bránu. To, co nedal Juhar a co nedal Škoda, to je trestuhodné," hovořil kouč Pivarník na pozápasové tiskovce.

Samotný duel tak rozhodla situace z 58. minuty - Juroškova povedená střela. "Bohužel jsme dostali gól po hrubé chybě. Celkově to bylo hodně bojovné utkání, na obou stranách bylo k vidění hodně nepřesností. Ale fotbal se hraje na góly, my je nedáváme a tak nemůžeme vyhrát."

Aby toho nebylo málo, po prohře Zbrojovka padla na poslední příčku, na záchranu ztrácí šest kol před koncem čtyři body. "Prohra dopadne na psychiku podobně, jestli jste poslední nebo předposlední, to až takový vliv nemá. Je čím dál těžší se zvednout, můžeme mluvit o čem chceme, ale pět zápasů jsme nedali gól, bez toho se nedá hrát. Můžeme se bavit o nějaké hře, o čemkoliv, o šancích, které máme. Pokud zahodíme to, co dnes a třeba s Karvinou, tak si vyhrát nezasloužíme," pokračoval Pivarník.

Ten do utkání nasadil od úvodní minuty Bazeljuka, ruský útočník na hřišti ale vydržel jen poločas. "Člověk přemýšlí, jestli nasadit zkušenější hráče, kteří mají větší potenciál dát gól, jiní jsou zase bojovnější. Pokud nemáte ani jedno, je to problém," potvrdil kouč, že jej výkon hrotového hráče v první půli nepotěšil. "Co se dalších hráčů se týče, uzdravuje se Gomes, ale na zápas to ještě nebylo. Stejně tak Kratochvíl, u něj byly pořád dozvuky otřesu mozku ze zápasu proti Karviné," zakončil Pivarník.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...