Byl to těžký zápas, shodli se po Příbrami Grmela se Stehlíkem

Byl to těžký zápas, shodli se po Příbrami Grmela se Stehlíkem

Juniorka zvítězila v Příbrami 3:0 a udržela tak šestibodový náskok na prvním místě tabulky. Navíc prodloužila série výher i bez obdržené branky. Svůj podíl na tom měl i Jindřich Stehlík, který se díky vstřelenému gólu stal navíc hráčem 19. kola celé soutěže.

"Ocenění mi pochopitelně udělalo radost, i když abych řekl pravdu, můj nejlepší zápas to nebyl. Ale potěší to, teď se jen musím snažit, abych to někdy třeba zopakoval," komentoval cenu útočník, který se v sezoně trefil již pošesté.

S touto bilancí je tak nejlepším kanonýrem týmu. "Ale pozor, po první půli jsme mohli klidně prohrávat, soupeř měl také šance. Až o pauze jsme si něco řekli, trenér nám zdůraznil, o co hrajeme a co nás má zdobit, a poté už to bylo lepší. Ve druhé půli jsme definitivně rozhodli," hodnotil zápas, který sice opticky dle výsledku vypadal jako snadná záležitost, ale nebylo tomu tak.

S tím souhlasí i trenér Grmela. "Soupeř byl nažhavený výhrou na Spartě, před utkáním si hodně věřil. A právem, Příbram sehrála dobrý zápas a nás v první půli zachránila produktivita. Jednu ze svých šancí jsme využili, oni ne. Vše asi rozhodl druhý gól po pauze. Pak už soupeř nebyl trpělivý, ztrácel míče a my chodili dopředu v přečíslení," nastínil svůj pohled. "Každopádně kdyby Příbram šla do vedení, měli bychom to hodně těžké," připomněl šance soupeře.

Oproti prvnímu utkání proti Budějovicím spatřuje určitý posun. "Ještě v tom prvním poločase tam nepřesnosti byly, ale po té pauze se to zlepšilo a hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Soupeř z toho byl až nešťastný, protože se na utkání těšili, měli k dispozici i hráče áčka a opravdu nebyli daleko od gólu."

To Zbrojovce vypomohl jen krátce Fall a pak stoper Avdić, věkem ovšem také ještě spíše junior. "V podstatě s námi netrénoval, nikoho moc neznal, ale odehrál to slušně," pochválil jej Grmela. "O nás se často říká, že nám úspěchy dělají starší hráči, ale my teď v kádru měli jednoho. A pokud za nás někdo z áčka hraje, je to většinou někdo z kluků, kdo na podzim ještě začínal na juniorce," pokračoval.

Pohledem na tabulku se Grmela moc nezaobírá. "To spíše kluci cestou v autobuse sledovali, jak kdo hraje." To potvrzuje i Stehlík: "Víme, že Slavia vyhrála, takže na ní pořád máme šest bodů, ale odpadl díky tomu Hradec. Pro nás se nic nemění, musíme makat dál, sezona je ještě dlouhá."

Stehlík prožívá zatím životní sezonu - dvakrát naskočil za muže v první lize, v juniorce mu to střílí a je nepostradatelný. "Rád bych hrál pravidelně ligu za Brno. Rád bych se vyrovnal tátovi, který hrál také útočníka a dával dost gólů," neváhá vypálit od boku svůj fotbalový cíl. Pak po chvilce váhání přidává i o něco větší sen. "A pak, pokud by to šlo dobře, třeba anglickou ligu, za jakýkoliv tým."

Sám sebe by Stehlík označil za důrazného útočníka, kterému nechybí ani rychlost. "Ale zapracovat musím na technice," přiznal sympaticky.

Kouč Grmela je pochopitelně s oceněním kapitána týmu spokojený. "Jsem rád, že si jeho práce všimli i jiní. Jen je trochu škoda, že předání ocenění je dost komorní. Kdyby to proběhlo třeba na stadionu před utkáním, byla by to i pro hráče zase větší motivace," nabízí případný "zlepšovák".

Celý tým ještě po příjezdu stihl posledních patnáct minut utkání "áčka" s Plzní. "Kluci se z tribuny koukali, jak pár metrů od nich běhá Tomáš Kunc, kterého z juniorky dobře znají. To je pro ně také výborná motivace," je přesvědčen Grmela. "Byl to důstojný zápas v atmosféře, která byla vzhledem k počasí skvělá," hodnotil Stehlík.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...