VIDEO: Zbrojováci znovu pomáhali darovat krev!

VIDEO: Zbrojováci znovu pomáhali darovat krev!

B r n o - Zadařilo se! Zbrojováci v rámci již šestileté spolupráce s Transfuzním a tkáňovým oddělením Fakultní nemocnice Brno pomáhali ve čtvrtek opět darovat krev. Během dopoledne nakonec přilákali dvacet nových dárců.

Právě aktivace prvodárců je hlavním cílem spolupráce. Akce Daruj krev se Zbrojovkou proběhla v různých formátech již podesáté. "Jsme rádi, že spolupráce takto každoročně funguje. Je to zpestření pro stávající dárce a pomáhá nám to s náborem těch nových," hodnotila projekt Kamila Kopečková z Transfuzního a tkáňového oddělení.

V posledních letech se ustálil model, kdy hráči Zbrojovky pomáhají s administrativou a dalšími nezbytnými úkony, část jich podporuje dárce přímo na odběrovém sále. "Jsme rádi, že můžeme pomoci dobré věci. Víme, že je tento proces důležitý a jak moc pomáhá," vykládal před kamerou Zbrojovka TV Lukáš Vraštil, který sloužil "směnu" s Pavlem Halouskou.

Letos poprvé pak zaměstnanci oddělení nabídli hráčům prohlídku míst, do kterých se běžně nemají šanci dostat. Zázemí oddělení poodhalí, co všechno je potřeba učinit, aby se darovaná krev dostala tam, kam je potřeba. "Ukázali nám, jak to celé funguje, kde se krev skladuje. Jsme rádi, že jsme to mohli vidět," komentoval prohlídku Vraštil.

O počtu prvodárců již řeč byla, celkový počet dárců přesáhl během čtvrtečního dopoledne stovku. Nechyběl mezi nimi tradičně ani masér Jirka Bílý - poprvé daroval krev ještě s juniorkou, mezitím už povýšil k prvnímu týmu. "Darování není nic, co by výrazně bolelo, je to jen malé štípnutí a člověk si toho pomalu ani nevšimne," usmíval se po odběru a doporučil jej všem.

Drobnou odměnou pro dárce byly lístky na utkání s Karvinou a upomínkové předměty, hostesky Rádia Kiss pak zajistily sladkou či slanou snídani a kávu.

Zhruba v jedenáct pak jubilejní desátá akce pozvolna končila. Tu další plánujeme na některou z reprezentačních přestávek během podzimní části nadcházející sezony. Věříme, že se opět sejdeme v hojném počtu!

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...