Rád bych někdy vstřelil gól, prozradil gólman Václav Hladký

Rád bych někdy vstřelil gól, prozradil gólman Václav Hladký

V juniorské lize se osmkrát objevil v brance, inkasoval jen jediný gól a se sedmi nulami kraluje celé soutěži. K tomu se během přípravy zabydlel i v "áčku", odchytal 315 minut v pěti utkáních a byl na soustředění v Turecku. Dá se říci, že Václav Hladký prožívá úspěšné období.

Inkasoval jste jediný gól, asi nebude těžké jej vylovit z paměti.
Samozřejmě. Bylo to proti Příbrami a prohrávali jsme 0:1. Naštěstí se klukům povedlo ten zápas otočit, nakonec z toho bylo poklidné vítězství 4:1.

Které z utkání byste označil z vašeho pohledu za nejvydařenější?
Nejspíš zápas proti Olomouci. Ta hrála hodně odvážně a měl jsem tam několik těžkých zákroků. Byli tehdy druzí, na dva body od nás, a předvedli opravdu solidní výkon, místy nás přehrávali.

Na druhou stranu - říká se, že gólmani mají podobné zápasy raději než duely, ve kterých nemají celou dobu práci a pak soupeř v závěru jednou uteče.
S tím souhlasím, také nemám rád nudná utkání, ve kterých ale musíte být pořád ve střehu. V juniorské lize mají někteří soupeři hodně mladý tým, takže zejména venku opravdu moc neútočí a já v brance jen stojím. To pochopitelně není příjemné.

Juniorka neinkasovala sedm zápasů v řadě gól, celkově obdržela jen sedm branek, vy jedinou a s vychytanými nulami jste nejlepší v lize. To jsou hodně slušná čísla.
Je to samozřejmě příjemné, ale tady je nutno říci, že to je práce celého týmu. Gólmanů, defenzivy i hráčů vpředu, kteří se poctivě vracejí. Hrajeme aktivní fotbal, snažíme se soupeře donutit k chybám a když se nám to daří, je to všechno hned jednodušší.

Každopádně výkony v juniorce vám zajistily místo v "áčku" pro zimní přípravu. To nebylo ve vaší kariéře poprvé, že?
Ne, několik soustředění už mám za sebou, snad tři nebo čtyři. Turecko, Kypr...

Rozdíl je ovšem v tom, kolik minut jste letos odchytal - všichni tři gólmani jich mají podobně (dva - Hladký a Doležal - dokonce navlas stejně, 315 - pozn. red.)
To je pravda. V minulosti to tak nebylo a jsem rád, že jsem tu šanci dostal. Víc minut jsem mezi muži ještě neodchytal.

Měl jste ovšem docela smůlu na divoké zápasy, devětkrát jste inkasoval, ale řadu dalších šancí soupeře zneškodnil.
Je pravda, že chytat proti Trenčínu nebo Baníku, kdy jsme dostali tři góly a bylo to hodně otevřené, mi moc nepřidalo. Ty duely, ve kterých se hrálo opatrněji, na mě nevyzbyly (úsměv). Ale na druhou stranu, nedá se říct, že bych nějak vyhořel, ani mi nikdo v tom smyslu nic neřekl. Prostě ty zápasy takové byly a opravdu jsem si v nich celkem zachytal.

Jakožto rodilého Brňáka asi nemá smysl ptát se na fotbalový sen...
Rozhodně proniknout do prvního mužstva, zachytat si ligu. Vedení se mnou v zimě podepsalo novou smlouvu, což je snad signál, že se mnou počítá. Je mi 22 let, takže pokud budu nadále makat a prát se o šanci, tak jednou přijde. A mám pak také takové zvláštní přání, spíše sen. Rád bych, třeba na stará kolena, někdy vstřelil gól. Dříve jsem penalty kopal a nepamatuju si, že bych někdy nějakou nedal. Zkušenosti tedy mám, takže až budu starší, rozhodně bych se toho nebál (úsměv).

S kým jste si během pobytu v "áčku" padl nejlépe do noty?
Hodně kluků jsem znal z různých mládežnických kategorií - Luďka Pernicu, Davida Paška a další. Hodně jsem si sedl s Jakubem Brabcem, taky mladý kluk. Ale obecně je tu hodně dobrý kolektiv, nemá problém nikdo s nikým.

Máte nějaký fotbalový vzor?
V mládí mi občas říkali Koubo, ten už nechytá, takže aktuálně Petr Čech, protože to z našich gólmanů dotáhl absolutně nejdál.

Díky za rozhovor a ať se daří!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...