Zbrojovka odtajnila plány a výhledy na nadcházející sezonu

Zbrojovka odtajnila plány a výhledy na nadcházející sezonu

Plány na nadcházející sezonu, finanční situace klubu, nový generální partner, zhodnocení přípravy i eventuality dalšího posilování - všechna tato témata zazněla na tradiční předsezonní tiskové konferenci, kterou uspořádalo vedení brněnské Zbrojovky.

Konferenci zahájil předseda představenstva klubu Jaroslav Přeček, který několika slovy zhodnotil uplynulé období a poté předal slovo Zdeňku Kudelovi. "Prožili jsme divoký půlrok, bavili se o chmurných věcech, ale Zbrojovka z toho všeho vyšla se ctí. To, že jsme se dostali do první ligy, nás ovšem zavazuje," je si vědom sportovní ředitel klubu.

Samozřejmě se vyjádřil i k cílům pro nadcházející ročník. "V první řadě chceme ze Zbrojovky vytvořit tradiční klub bez existenčních starostí. Musíme přesvědčit partnery, sponzory i veřejnost, že náš posun do první ligy byl oprávněný."

Opomenuta nezůstala ani otázka hráčského kádru. Ten se podle Kudely podařilo stabilizovat. "Většinu hráčů máme pod smlouvou, tři hráči jsou na hostování s opcí, takže v případě zájmu s nimi také můžeme prodloužit smlouvu, nechceme opakovat chybu s Martinem Doležalem."

Co se případných posil týče, vedení klubu je zvažuje jen pro post útočníka. "Nechceme ale přivést hráče za každou cenu, musel by to být hotový hráč, schopný pomoci týmu od první minuty. V kádru máme čtyři útočníky, Halašku by se mělo podařit zaregistrovat do pátku. Přestupové okno je do půlky září, takže čas nás tak netlačí." Zároveň si liboval, že se podařilo prodloužit smlouvy u kapitána Švancary či mládežnického reprezentanta Lutonského, o kterého jevila zájem Sparta.

Trenér mužů Petr Čuhel vyjádřil spokojenost s kvalitně zorganizovanou letní přípravou. "Výsledky byly celkem dobré, ale samozřejmě víme, že to hlavní nás čeká, pod tlakem v lize to bude jiné a až tam se ukáže, jak na tom jsme. Chtěli bychom se každopádně prezentovat kvalitním fotbalem, který by přitáhl lidi. Na jaře nás zdobil týmový duch a u toho bychom chtěli zůstat." Dle jeho slov jsou všichni hráči Zbrojovky s výjimkou Martina Suse zdravotně v pořádku.

Zbrojovka ozřejmila, že změny samozřejmě čekají i mládež. Zde došlo k několika personálním změnám a cílem a prioritou je stabilizace mládežnické základny.

Co se rozpočtu a finanční situace týče, zde je asi nejzásadnější zprávou, že se klubu povedlo vyrovnat veškeré závazky z minulosti a do nové sezony tak jde s čistým štítem. Již dříve byla prezentována změna generálního partnera Zbrojovky, kterým se stala firma E-MOTION.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....