SOUHRN: Čtveřice Zbrojováků míří do reprezentace

SOUHRN: Čtveřice Zbrojováků míří do reprezentace

B r n o - Po víkendu má nejvyšší soutěž naplánovanou první reprezentační pauzu v roce 2018. Tradičně se v tomto období do akce pouští i Zbrojováci. Z kádru prvního mužstva vyrazí na srazy Miloš Kratochvíl, Ladislav Krejčí a Antonín Růsek, které doplní dorostenec Tomáš Chyla.

Miloš Kratochvíl se i v této pauze připojí k týmu U21. Lvíčata čeká dost možná klíčová fáze kvalifikace na EURO. 23. března se v Karviné utkají s Chorvatskem, lídrem skupiny. 27. března pak v Xanthi vyzvou domácí Řecko. To je za Chorvatskem druhé, oba celky mají na kontě třináct bodů a výběr kouče Lavičky tak na potenciálně postupové příčky ztrácí šest bodů.

Dres národního týmu U19 v závěrečné fázi kvalifikace o evropský šampionát obléknou tradičně Ladislav Krejčí a Antonín Růsek. V Itálii je čeká pořádná šichta! 21. března se utkají s Polskem, 24. března s Řeckem a 27. března na čtyřicetitisícovém Stadio Friulli v Udine s domácí Itálií. Na turnaj přitom postupuje pouze vítěz skupiny. Mezi náhradníky týmu kouče Kozla jsou pak Martin Zikl a David Moučka.

Trio hráčů ročníku 1999 Krejčí, Růsek a Zikl se zároveň nachází na seznamu náhradníků reprezentace U21.

V kádru U18 se pevně zabydlel dorostenec Tomáš Chyla. Ten už vyhlíží dvojnásobnou konfrontaci s Dánskem - první z přípravných zápasů se hraje 23. března v Hradci Králové, druhý 26. března v Lázních Bohdaneč.

Kvalifikaci o EURO absolvují také reprezentanti U17. Zde má Zbrojovka zástupce jen mezi náhradníky - konkrétně gólmana Kvido Formánka.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...