Zkouška ohněm je tu, Zbrojovka se chystá na Plzeň

Zkouška ohněm je tu, Zbrojovka se chystá na Plzeň

Přesně po třech měsících jde Zbrojovka znovu do boje. V netradičním pondělním termínu změří síly s nejsilnějším možným soupeřem. Do Brna zavítá aktuální lídr tabulky z Plzně!

V pondělí 25. února čeká na Brno velký zápas. Míří sem Plzeň, která v posledních letech zaznamenává neuvěřitelné úspěchy. Hosté navíc mají Zbrojovce co oplácet, vždyť podzimní duel ve Štruncových sadech skončil senzační brněnskou výhrou 3:2.

Plzeň, posilněná fantastickým dvojnásobným skalpem italské Neapole, se chystá i v Brně předvést atraktivní útočný fotbal. Ani domácí Zbrojovka však nebude chtít zůstat pozadu a jak již trenér Čuhel poznamenal, Brňané do zápasu přistoupí s respektem, nikoliv strachem a rozhodně nebudou dopředu poraženi.

"Na Plzeň se všichni těšíme, nicméně to bude obtížný zápas. Já ale věřím, že pokud budeme hrát aktivně, můžeme soupeře rozhodit a případně uspět," řekl před utkáním.

Důležitou informací pro fanoušky je fakt, že kotel domácích se přesouvá na své původní místo, kterým je sektor S za severní brankou.

Vstupenky na utkání, které se bude odehrávat před kamerami České televize, můžete zakoupit zde. Jak jsme již informovali, nově budou pouze na sektory, nikoliv na konkrétní místa. Sedačky permanentkářů budou viditelně označeny.

V příslušné sekci je možno tipovat výsledek utkání a vyhrát tak vstupenky na příští domácí zápas se Slavií.

Náš soupeř

Klub vznikl v Plzni roku 1911, tedy dva roky před založením SK Židenice, dnešní Zbrojovky. Plzeňský fotbal se tak také pyšní bohatou historií. Největší úspěchy však zaznamenal až v posledních letech.

V sezoně 2010/2011 získala Viktoria svůj první domácí titul v historii. V další sezóně Plzeň skončila třetí, nicméně na její souboje v Lize Mistrů s Barcelonou či Milánem fanoušci vzpomínají dodnes. Vše se navíc událo v roce stoletého výročí klubu.

Další výrazný úspěch pak přišel v této sezóně, kdy Plzeň pár dnů před zápasem v Brně postupuje do osmifinále Evropské ligy přes slavnou Neapol. Navíc s fantastickým skóre 5:0. A to předtím Západočeši vyhráli základní skupinu a dokázali porazit i loňského vítěze trofeje, Atlético Madrid.

V Plzni se vše točí kolem kapitána Pavla Horvátha. Pozor bychom si ovšem měli dát také na reprezentanty Daridu s Limberským, na křídle je hodně nebezpečný František Rajtoral. Plzeň představuje hrozbu takřka na každém postu, vše navíc jistí zkušený gólman Kozáčik.

Brněnská marodka

Proti Plzni určitě nenastoupí karetní hříšníci Pernica, Fall, Mezlík a Pašek, ten navíc léčí zraněné rameno. Otazník visí nad Pavlem Zavadilem a Milanem Lutonským, u kterých budou mít poslední slovo lékaři, prognózy jsou ale zatím pozitivní.

Dlouhodobě zraněný je také Frejlach, nová posila Brna, stejně jako Miroslav Král. Těšit se ovšem fanoušci mohou na novou akvizici v útoku, ke Švancarovi se zřejmě připojí Srb Markovič. Ve výborné formě se v přípravě ukázal i bek Alois Hyčka.

Vzájemná bilance a podzimní zápas

Podzimní zápas skončil v anketě o nejpamátnější moment podzimu na prvním místě, a není divu. Zbrojovka dokázala vyloupit plzeňské hřiště a vyhrát atraktivní duel v poměru 3:2, ačkoliv dvakrát prohrávala. Vítězný gól vstřelil Milan Halaška.

3. kolo, neděle 12.8.2012, 17:00, Doosan Arena, Plzeň

FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno 2:3 (1:1)
Branky: 9. Procházka, 51. Rajtoral - 19. Pernica, 73. Mezlík, 75. Halaška.
Žlutá karta: Zavadil (Brno).
10 513 diváků.


Sestava Plzně:Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Ďuriš, Darida, Kolář (81. Hanousek), Horváth (C), Fillo - Bakoš (68. Štípek). Trenér: Pavel Vrba.
Sestava Brna:Doležal - Pašek, Pernica, Kaufman, Husár - Mezlík, Šoljić, Zavadil, Fall (60. Halaška), Lutonský (64. Buchta) - Švancara (C) (85. Jurdík). Trenér: Petr Čuhel.

Celkem s Plzní: 71 28 17 26 130:122
Z toho doma : 35 19 8 8 79:46
Z toho venku : 36 9 9 18 51:76



další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...