V mládí jsem hrával jako útočník, vysvětluje ofenzivní sklony rekordman přípravy Hyčka

V mládí jsem hrával jako útočník, vysvětluje ofenzivní sklony rekordman přípravy Hyčka

Pro řadu fanoušků je to největší překvapení přípravy. Alois Hyčka působí hodně skromně, na hřišti jej ale nepřehlédnete. Jak sám přiznává, útočení má v krvi a snaží se neustále o znepokojování soupeřovy defenzivy, k čemuž samozřejmě nezapomíná ani na bránění. Během zimy se stal rekordmanem Zbrojovky, co se odehraných minut týče.

Hyčka naskočil do devíti zápasů, odehrál v nich 709 minut a nikdo lepší v tomto ohledu v brněnském kádru nefiguruje - druhý Buchta hrál "jen" 605 minut. "Takhle podrobně jsem to nepočítal, ale věděl jsem, že toho bylo hodně," komentuje to sám hráč, který na podzim naskočil do tří utkání. Teď má slibnou možnost tuto sbírku rozšířit.

"Za tu šanci jsem byl pochopitelně vděčný a snažil se dát najevo, že do základu patřím a chci dál makat naplno," pokračuje dvaadvacetiletý bek, na jehož adresu nešetřil pochvalnými slovy ani kouč Čuhel. "I to potěší, teď bude ale důležité dokázat, že jsem si tu šanci případně zasloužil, a zůstat při zemi," je si vědom Hyčka.

Jeho slabší podzimní vytížení bylo (i dle trenéra Čuhela) jedním z důvodů jeho častého nasazení. Hyčkův styl je hodně běhavý a fyzicky náročný, nedocházely mu během rychle po sobě jdoucích duelů síly? "Někdy už jsem to cítil, ale většinou to bylo tak, že při vyšší zápasové koncentraci se hráči prostřídali a odrazilo se to i na náplni tréninků, takže se to dalo zvládat," nedělá z toho vědu.

Útočení má v krvi, což je zcela v souladu s brněnskou (a obecně moderní fotbalovou) filozofií. "Opravdu raději útočím, než abych někde stál a čekal na soupeře. Mám to tak zažité. V mládí jsem hrával jako útočník, takže problémy s tím opravdu nemám," usmívá se. "Teď už jen aby se mi povedlo dát gól," zasní se.

Pokud proti Plzni v pondělí opravdu nastoupí, čeká jej pravděpodobně hodně ofenzivní zápas. "To bude nahoru dolů. Víme, jak Plzeň hraje, na utkání v Neapoli jsem se díval a sledovat budu i odvetu. I my ale musíme útočit, když bude možnost, takže se máme určitě na co těšit," vyhlíží úvodní jarní bitvu. "Rajtoral s Řezníkem jsou hodně ofenzivně naladění, bude to hodně běhavý zápas," pokračuje a jmenuje své možné "konkurenty" na kraji hřiště.

Rodák z Chebu se již v Brně usadil. "S přítelkyní jsme se nedávno stěhovali na Majdalenky, kde jsme naprosto spokojení. Nebylo to první stěhování, už jsem něco v kariéře zažil, takže to proběhlo bez problémů." Město jako takové si oblíbil rychle. "Je živé, je tu co dělat, jsem tu spokojený," kvituje s povděkem.

Do svého rodného města se ovšem z Brna tak často nedostane. "Cesta je dlouhá, trvá to třeba čtyři hodiny, takže nejezdím tak často. Jen když je delší volno, jednou za půl roku."

Stěžovat si nemůže ani na partu, která ve Zbrojovce je. "Na pokoji bývám s Milanem Halaškou, rozumím si i s ostatními kluky, je nás tu hodně mladých," potvrzuje již obecně známou pravdu. Dobře tak zvládl i soustředění v Turecku, které pro něj bylo svým způsobem premiérové. "Byl jsem do té doby jen v Rakousku, takhle dlouho u moře ještě ne. Ale rozhodně nelituju, po všech stránkách to bylo výborné," pochvaluje si.

další články

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić

D R N O V I C E - Povzbuzeni domácí výhrou nad Jihlavou, zajížděli Zbrojováci k dalšímu utkání...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....