Proti Plzni nesmíme jen bránit, varuje trenér Čuhel

Proti Plzni nesmíme jen bránit, varuje trenér Čuhel

Na dnešní tiskové konferenci byl pochopitelně značný prostor věnován i úvodnímu jarnímu utkání s Plzní. Co říci k němu měl zejména trenér "áčka" Petr Čuhel.

"Plzeň je v současnosti pojmem, nemohli jsme si na úvod přát atraktivnějšího soupeře. Je to pro hráče i realizační tým obrovská výzva. My de facto můžeme jen získat, to nás motivuje a zápas chceme zvládnout stejně jako na podzim," podotkl sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela.

Trenér Petr Čuhel si je samozřejmě síly soupeře také vědom. "Budou navíc rozehraní, dnes je čeká odveta Evropské ligy proti Neapoli. Všichni jsme viděli, jakým výkonem se prezentovali v prvním utkání na hřišti soupeře. Hrají útočný fotbal na skvělé úrovni."

Recept na úspěch je podle něj stejný, jako v utkání 3. kola, které Brno vyhrálo 3:2. "Nesmíme se přizpůsobit jejich hře a hrát pasivně. To by byl začátek konce. Musíme se snažit o aktivní pojetí, protože jen tím jejich skvěle secvičenou hru můžeme rozhodit a uspět."

Zároveň ovšem podotýká, že respekt je nutný. "Ale nesmíme zaměňovat respekt a strach. Se strachem do takového zápasu jít nemůžeme, to by byl konec," varuje.

O sestavě se rozhodne až dle aktuálního zdravotního stavu některých hráčů. "Zavadil s Lutonským by snad měli být v pořádku, konečné slovo nebudu pochopitelně mít já, ale lékaři. Další karetní a zdravotní absence jsou dané, o těch víme dopředu. Pokud by nemohl hrát Zavadil, roli tvůrce hry převezme Glaser, který se jí zhostil již ve Wroclawi," informoval Čuhel.

Ten nadále nemůže počítat se službami Paška (dle aktuálních informací dva týdny léčby) a Frejlacha (tři týdny). Individuálně nadále trénuje Král. Na včerejší besedě s fanoušky Čuhel naznačil, že obrana by mohla hrát ve složení Hyčka, Brabec, Sus, Buchta. "Kdo bude jednička, to sdělím nejprve zítra gólmanům," reagoval pak na otázku brankářského postu. Jisté ale je, že definitivní podobu sestavy určí až aktuální situace před duelem.

Trenér Čuhel pak krátce zhodnotil jednotlivé posily. "Frejlach si vybudoval místo v sestavě, bohužel se zranil. Marković kvalitu prokázal a měl by mít místo v základu. Avdićovi se úplně nepovedl poslední zápas, ale je to talentovaný hráč, navíc kvůli zranění začal také s přípravou později a pořád s ním počítáme. Může hrát v základu."

Profesionální smlouvu v klubu podepsal Traoré, ten ale má již něco "odkopáno" i z podzimu. "V přípravě působil dobrým dojmem, sehrál kvalitní zápasy. Je to perspektivní hráč a jeho služby určitě využijeme."

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...