Trenér juniorky Dostálek: Pro postup do elitní čtyřky uděláme maximum

Trenér juniorky Dostálek: Pro postup do elitní čtyřky uděláme maximum

B r n o - Juniorka zahájila jarní část s jasným cílem - prodrat se do elitní čtveřice, kterou čeká finálová nadstavba. První krok se vydařil - v Jihlavě vydolovali Brňané tři body.

Trenéři Dostálek s Doležalem se mohli opřít o pomoc tří hráčů z áčka - gólmana Flodera, záložníka Sedláka a útočníka Růska. "Všichni nám hodně pomohli. Jirka Floder nás ve druhé půli podržel, Honza Sedlák navlékl kapitánskou pásku a byl tím správným lídrem. A Tonda Růsek dal dva góly," chválil kouč.

Když jsme u těch gólů - ty tentokrát opravdu stály za to. "Oleh Kvyh se trefil nádherně do šibenice z nějakých dvaadvaceti metrů, kromě toho měl i další možnosti. Tonda Růsek dal první gól po Vintrově rohu úžasnou hlavičkou zpoza malého vápna, při druhém doklepával po parádní akci Pachlopníka. A první gól byl zase výsledkem důrazné práce Martina Kropáčka, který se dostal k propadnutému míči," popisoval kouč.

V sestavě Zbrojovky se objevily i dvě nové tváře - již zmíněný Ukrajinec Kvyh a Matyáš Třasoň z Kroměříže. A tak trochu novou tváří byl i Jirka Koláčný, který naskočil do závěru utkání. "Jirka má za sebou dlouhou pauzu, po plastice křížového vazu začal v zimě s tréninkem. Od doktora dostal doporučení zasahovat postupně i do zápasů, vesměs po domluvě dle soupeře a stylu hry," řekl ke Koláčného návratu Dostálek.

Situace v tabulce se tak po neděli pro Brno trochu zlepšila - stále je to sedmá pozice, ztráta na postupovou příčku už ale činí jen bod. "Před zahájením jara jsme si s hráči řekli, že uděláme maximum pro postup. Není to jen v naší moci, ani los není snadný, ale v těch zbylých čtyřech zápasech se o to porveme," slíbil trenér.

Další duel čeká na Brňany v neděli 25. února, od 13 hodin hostí v TCM Olomouc.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...