Dnes se konala tisková konference před startem jarní části

Dnes se konala tisková konference před startem jarní části

Ve čtvrtek 21. února proběhla tisková konference klubu FC Zbrojovka Brno před startem jarní části sezony 2012/2013. Konference se zúčastnil sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela, výkonný ředitel Vlastimil Ostrý a trenér Petr Čuhel.

Na úvod si vzal slovo výkonný ředitel Ostrý, který v krátkosti nastínil nejzásadnější změny, kterými Zbrojovka přes zimu prošla. Jednou z nových tváří ve vedení klubu je právě Ostrý, dalšimi jsou nový tiskový mluvčí Jan Hrabálek a vedoucí technického úseku Jaroslav Černý.

"Přistoupili jsme i ke změnám, které se týkají domácích utkání. Jednak prodej lístků na sektory, zlepšení informačního systému v okolí stadionu i na něm. Přistoupili jsme i k rekonstrukci reprezentačních prostorů klubu," nastínil v krátkosti. "Nadále pochopitelně bereme v potaz hlavně podněty fanoušků," doplnil.

Zdeněk Kudela v krátkosti zhodnotil sportovní změny - tedy zejména ty hráčské. "Tři vytipované hráče jsme přivedli, k tomu podepsal profesionální smlouvu Traoré. Jsme klubem s třetím nejmladším kádrem v lize, což jasně deklaruje, jakým směrem se chceme ubírat. Budujeme mužstvo, které by se mělo zlepšovat, do dvou let by mělo jít nahoru," nastínil.

Krátce pohovořil i o finanční politice klubu. "Naším cílem je hráče nepřeplácet a nastavit spíše motivační systém. I to je důvod, proč jsme se nedohodli na další spolupráci s Josefem Kaufmanem."

Dále Kudela zmínil spolupráci s městem. "Rád bych městu oficiálně poděkoval, protože se povedlo navázat těsnější spolupráci. Věřím, že spolupráce bude fungovat. Prioritou je hlavně jednání o novém stadionu."

Finanční situace klubu je navzdory krizi dobrá. "Rozpočet do konce sezony je pokrytý, partneři nám přibyli a je zde prostor pro další spolupráci. V současnosti řešíme jen některé závazky z minula," komentoval Ostrý.

Jeden dotaz směřoval také na osobu Pavla Zavadila. "Ten přestup musíme označit jako trefu. Pavel je tu spokojený a je nám nesmírně platný po všech stránkách," chválil Kudela. "Jsme předběžně domluvení i na podmínkách dalšího působení, po ostrém startu jara si na to v klidu sedneme."

Petr Čuhel označil právě uplynulou přípravu za kvalitní. "Samozřejmě v některých zápasech nebyly výkony ideální, ale příprava splnila účel. Čeká nás těžké jaro, cíle klubu zůstávají stejné - odehrát sezonu důstojně a bez tlaků a starostí se záchranou."

Další prostor byl věnován aktuálním otázkám ohledně situace "áčka", marodky nebo třeba plánovaných oslav výročí klubu. O těchto bodech budou pojednávat samostatné články.

další články

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....