OHLASY: Trenér Pivarník hodnotí utkání na hřišti Bohemians

OHLASY: Trenér Pivarník hodnotí utkání na hřišti Bohemians

B r n o - Trenér Roman Pivarník oslavil v den jarní premiéry jednapadesáté narozeniny, bodového dárku se ale bohužel nedočkal. Brňané inkasovali z jediné střely na bránu, když pokutový kop proměnil ve druhé půli Mašek. Sami střelecky mlčeli a podlehli tak 0:1.

Trenérovo pozápasové hodnocení tak bylo spíš rozpačité. "Věděli jsme samozřejmě, co nás tu čeká. Nikomu se tu nehraje lehce. S prostředím i hrou Bohemians jsme si celkem dokázali poradit, eliminovali jsme balony za obranu a hráli kompaktně. Z naší strany mi chybělo víc finálních přihrávek a větší množství šancí, což bylo dnes vlastně oboustranné. Obě mužstva dobře bránila a ani domácí se do šancí nedostávali," bilancoval Pivarník.

Klokani zamířili mezi tyče jednou, hned to ovšem byla gólová střela, když se z penalty trefil Mašek. "Ten samotný zákrok jsem z dálky neviděl, takže ji podrobněji hodnotit nemůžu. Nepohlídali jsme si jednu situaci, což rozhodlo. Pak jsme se díky vyloučení dostali do přesily, ale při platonickém tlaku jsme postrádali klid v koncovce. Bohemka se zatáhla, dobře bránila, nedokázali jsme se k nim dostat. Bod by tomu asi slušel víc, ale nestalo se," mrzelo kouče.

Ten - jak již bylo řečeno - oslavil v den utkání narozeniny, navíc se vracel do známého prostředí. "Ty narozeniny jsou výsledkem samozřejmě pokažené. V utkání byly dobré věci, ale od ofenzivních hráčů chci větší snahu prosadit se individuálně, jít do vápna. To mi chybělo. Co se týče kombinace a hry samotné, bylo to slušné. Do Ďolíčku jsem se těšil, prožil jsem tu dva krásné roky, ale potřebovali jsme udělat výsledek a to se nám nepodařilo. Musíme pracovat dál a získat body v dalším zápase."

To se jeví jako nezbytnost i s ohledem na další ligové výsledky. "Jsou překvapivé, trochu se to pomíchalo, ale hraje se dál. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet v dalších zápasech. Pro nás se nic nemění, potřebujeme co nejdříve získávat potřebné body, abychom se zachránili," zopakoval Pivarník.

Jedna z otázek na pozápasové tiskovce pak mířila k nedávnému vítězství v Tipsport lize. Vyměnil by je kouč za body z dnešního utkání? "Určitě ano, o tom se vůbec nemusíme bavit," pousmál se trpce. "Tipsport ligu jsme vyhráli, ale důležitá je liga a jak už jsem říkal, bod by tomu dnes slušel víc. Oba mančafty hrály vyspěle a dobře bránily, rozhodla jedna nepozornost," pokračoval kouč.

Co se sestavy týče, v nominaci vůbec nebyl zraněný Kratochvíl (zánět stehenní šlachy) a nemocný Kijanskas. Zanícený prst zatím do hry nepustil Bazeljuka a nadále mimo hru zůstává Gomes. "V průběhu utkání jsme pak dle plánu prostřídali ofenzivní hráče, po posunutí Pilíka směrem dopředu jsme pak v podstatě přešli na rozestavení 4-4-2," zakončil své hodnocení Pivarník.

O aktuálním stavu zraněných a nemocných hráčů vás budeme informovat v průběhu týdne.

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...