Zbrojovka na úvod jara padla na hřišti Bohemians gólem z penalty

Zbrojovka na úvod jara padla na hřišti Bohemians gólem z penalty

Nepovedlo se. Zbrojovka na úvod jara body ze hřiště Bohemians nepřivezla, když ve druhé půli rozhodl ubojované utkání z penalty domácí Mašek. Zbrojovce nepomohlo v závěru k vyrovnání ani vyloučení Lutse.

Dlouhé čekání na návrat HET ligy skončilo a Zbrojovka se v prvním jarním zápase představila na hřišti Bohemians. Po aktivním úvodu se jako první dostal do zakončení Krejčí, jeho pokus z velké dálky si ale Fryšták bez potíží pohlídal. Na druhé straně mohl rychlou kombinační akci zakončovat z hranice vápna Hašek, místo střely však zvolil přihrávku patou, se kterou si již brněnská obrana poradila. Mnohem blíže gólu tak Klokani byli po střele Reitera, po které míč proskákal jen těsně vedle Melichárkovy pravé tyče. Melichárek nicméně musel zůstat v pohotovosti, když se před ním po půlhodině hry zjevil Nečas, jemuž nechybělo příliš k tomu, aby dosáhl na prudký centr z křídla.

Brno přečkalo horké chvíle a před poločasem také několikrát zahrozilo. Rychlý brejk, v jehož závěru adresoval Polák přihrávku do vápna volnému Acostovi, zastavila domácí obrana skluzem až na poslední chvíli. Střela důrazného Zikla byla poté sražena na roh, po němž nepřesně hlavičkoval Vraštil. První dějství tak branku nepřineslo.

Druhou půli zahájila střela nad v podání Haška, poté ale Zbrojovka zabrala a prezentovala se aktivnější hrou, než v prvním poločase. Stačil ovšem jeden brejk Klokanů a vše bylo jinak. Unikající Mašek upadl po kontaktu s Melichárkem a sudí Franěk ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný Dominik MAŠEK si vybral správnou stranu a domácí šli v 63. minutě do vedení. Jednalo se o vůbec první (a nakonec jedinou) střelu domácích mezi tyče.

Situaci Bohemky nedlouho po úvodní brance zkomplikoval Luts, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Zbrojovka vsadila na taktiku centrů do vápna, těm ale domácí statečně odolávali, a když se mezi tyče nevešla ani střela střídajícího Ashira, zůstaly tři body nakonec v Ďolíčku.

OHLASY: Trenér Pivarník hodnotí utkání na hřišti Bohemians
18.02.2018 | Martin Lísal

OHLASY: Trenér Pivarník hodnotí utkání na hřišti...

B r n o - Trenér Roman Pivarník oslavil v den jarní premiéry jednapadesáté narozeniny, bodového...
VIDEO: Na první zápas se nesmírně těším, hlásí Acosta před startem jara
A-tým
16.02.2018 | Martin Lísal. FOTO: Igor Zehl (ČTK)

VIDEO: Na první zápas se nesmírně těším, hlásí Acosta...

B r n o - Na tiskovou konferenci před zahájením jara dorazil kromě trenéra Pivarníka také...
VIDEO: Trenér Pivarník před startem jarní části
15.02.2018 | Martin Lísal. FOTO: Igor Zehl (ČTK)

VIDEO: Trenér Pivarník před startem jarní části

B r n o - Už jen dva dny dělí Zbrojovku od první ostré bitvy roku 2018. Ta se odehraje v sobotu v...