Kapitán pokračuje - Dušan Melichárek prodloužil ve Zbrojovce smlouvu!

Kapitán pokračuje - Dušan Melichárek prodloužil ve Zbrojovce smlouvu!

B r n o - Před startem ligy jedna dobrá zpráva. Kapitán Zbrojovky a gólmanská jednička Dušan Melichárek prodloužil v Brně smlouvu, nový kontrakt je platný až do léta 2021!

"S panem Bartoňkem jsme se domluvili už v listopadu, v podstatě během pěti minut. Pak už se jen dojednávaly detaily. Bylo mi řečeno, že je s mou prací spokojený, já su v Brně taky spokojený, takže to pro mě byla jasná varianta, i když se rýsovaly i jiné možnosti," usmíval se čtyřiatřicetiletý gólman.

Dušan do Brna přišel v lednu roku 2015 a trvalo mu jediný ligový zápas, než si vydobyl pozici jedničky. "Poprvé jsem naskočil v Českých Budějovicích, kde jsme vyhráli 3:1. Pak jsem stál jen kvůli natrženým vazům v kotníku a angíně, a letos jeden zápas kvůli červené kartě," vzpomíná. Řečí čísel - z 90 možných zápasů jich Melichárek odchytal 81, ve 27 z nich si připsal čisté konto. V průběhu letošní sezony navíc převzal kapitánskou pásku a definitivně se tak stal jednou z vůdčích osobností týmu.

V letošní zimě naskočil Dušan do osmi zápasů, v nichž odchytal 495 minut a čtyřikrát inkasoval. "Hlavně v Tipsport lize jsem toho proti předchozím rokům odchytal dost, su za to rád, každý zápas dobrý. Tým se obměnil, i obrana je částečně nově složená. Ale není to problém, Ondru Sukupa znám už dlouho a Lukáš Kryštůfek je s námi od začátku přípravy, poznali jsme se. Jak si to sedne, to ukáže až sezona," vyhlíží zkušený gólman start jarních bojů.

Už zítra bude se svými kumpány čelit ve specifickém prostředí Ďolíčku Klokanům. "Tam je to vždycky sranda," usmívá se. "Pořád opakuju, že navzdory celkem povedenému závěru podzimu pořád hrajeme o záchranu. Od toho se musíme odrazit a musíme si to všichni uvědomit. Podle toho, jak budeme sbírat body, se pak můžeme bavit o dalších věcech, ale prozatím nic jiného než záchrana neexistuje," burcuje Melichárek.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...