Ve středu se na Šelepce konala již šestá beseda fanoušků s vedením klubu

Ve středu se na Šelepce konala již šestá beseda fanoušků s vedením klubu

Fanoušci, kteří ve středu zavítali na Šelepku, rozhodně nelitovali. Od páté hodiny na ně čekal bohatý program. A hlavní témata besedy? Zimní příprava, první jarní zápas s Plzní, oslavy stoletého výročí a situace okolo nového stadionu.

Zástupci OS Zbrojováci pro návštěvníky na úvod přichystali nové fanouškovské zboží, o které byl velký zájem. Asi největší úspěch sklidila limitováná šála ke stoletému výročí klubu. Zboží, které se neprodalo, bude k dispozici v klubovém fanshopu.

Hlavní program začal zhruba pět minut po páté hodině, kdy přítomné fanoušky přivítal známý brněnský moderátor „Walda“ Plch. Následovala zhruba půlhodinová projekce, ve které si návštěvníci mohli připomenout všechny góly, které Zbrojovka vstřelila, ale spatřili také dosud nezveřejněné záběry z pochodu Za Lužánky.

To vše doplněné vtipnými poznámkami Petra Švancary, který byl spolu s Pavlem Zavadilem přítomen ihned od začátku. Po odvysílání projekce následovala zhruba čtvrthodinová pouza, kterou ukončil až příchod zástupců vedení.

Úderem šesté hodiny usedli ke stolkům sportovní ředitel Zdeněk Kudela, výkonný ředitel Vlastimil Ostrý, trenér Petr Čuhel, a fotbalisté Petr Švancara s Pavlem Zavadilem. Celý podvečer se nesl ve skvěle přátelské atmosféře, jak je již na těchto besedách zvykem.

Naťuknuta byla pochopitelně zimní příprava týmu. "Výsledky v Turecku byly pro nás důležitější než zimní Tipsport liga, ta má ale také svou hodnotu. Platí však, že nejdůležitější jsou mistrovské zápasy," nepřekvapil trenér Čuhel.

Ten se vzápětí vyjádřil i k prvnímu jarnímu duelu. "Plzeň jsme již jednou porazili a chceme být důstojným soupeřem i teď." Nastínil také, s jakou obranou by Brno mohlo vyrukovat proti Plzni. "Vypadá to, že nastoupí Hyčka, který má formu, ve středu obrany Brabec se Susem a na druhé straně Buchta."

Poté odpovídal Pavel Zavadil, který se vyjadřoval hlavně ke svým zdravotním problémům. "Dal jsem se ale do kupy a věřím, že budu připraven," udělal fanouškům radost, kterou vzápětí ještě navýšil, když nešetřil slovy chvály na svůj dosavadní brněnský půlrok. "V Brně se mi zatím moc líbí, je tu skvělá parta a můžu být jen spokojený."

Petr Švancara odpovídal na dotazy, zda nechystá po vzoru jiných fotbalistů knihu. "Něco už připravené mám, ale začnu s tím, až skončím, abych se na to mohl soustředit. Takže tak za čtyři roky. Navíc ta Horviho knížka se moc neprodává," pobavil přítomné brněnský šprýmař.

Vlastimil Ostrý se vyjadřoval mimo jiné k novinkám v prodeji lístků. "Slibujeme si od toho hlavně redukování front před utkáním. Samozřejmostí je zvýšení pohodlí fanoušků v podobě nových stánků s občerstvením."

Další otázka směřovala na "zbrojováckou" hymnu, která by se mohla hrát oficiálně před utkáním. "I to může být jedno z jarních překvapení," přislíbil Ostrý.

Perličkou byl dotaz na působení bývalých hráčů Brna z Brazílie. "Vím, že Lira hraje v polském Lubinu, potkali jsme se na letišti v Turecku. Dalmo by měl být někde v nižší brazilské lize," prokázal trenér Čuhel přehled.

A Zdeněk Kudela nejčastěji čelil dotazům na plánované oslavy výročí. "Chystáme řadu doprovodných akcí, výstavu, autogramiádu, knihu o historii. Vše je na dobré cestě, o dalších bodech stále intenzivně jednáme," navnadil fanoušky.

Na řadu pochopitelně přišel i nový stadion. "V zájmu města je stadion postavit. V současnosti se pracuje na domluvě se státem, který by měl přispět nejvyšší částkou," naznačil, že okolo tohoto problému se intenzivně jedná.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...