Zbrojovka míří do Vídně, ve 14:30 se utká s Austrií

Zbrojovka míří do Vídně, ve 14:30 se utká s Austrií

B r n o - Dvakrát během dvou dní zamíří Zbrojováci do rakouské metropole. Ještě před zítřejším odletem ze zdejšího letiště je dnes čeká atraktivní přípravný zápas s domácí Austrií. Duel má výkop ve 14:30, jeho průběh můžete sledovat na sociálních sítích klubu. Druhá jedenáctka pak sehraje v Uherském Brodě duel s Hradcem Králové.

O živém přenosu prozatím nemáme žádné informace, pokud bychom je získali, umístíme odkaz taktéž na sociální sítě. Z utkání vám pak nabídneme sestřih nejzajímavějších momentů. Hraje se v tréninkovém centru Austrie (adresa Laaer Berg Strasse, 143).

Austria Vídeň je ještě o dva roky starší než Zbrojovka a patří mezi nejslavnější rakouské kluby, ve sbírce má hned 24 trofejí pro mistra ligy. Ta poslední se datuje do roku 2013. Je také pravidelným účastníkem evropských pohárů, v posledních dvou letech hrála Evropskou ligu. A v minulé sezoně zde narazila na Plzeň, koučovanou aktuálním trenérem Zbrojovky Pivarníkem.

"Po venkovní remíze 0:0 jsme doma obraceli v oslabení za stavu 0:2, nakonec jsme zvítězili 3:2. Byl to hodně silný zážitek," usmívá se kouč, který samozřejmě proti Austrii svedl řadu bitev i v dresu či na lavičce Rapidu. "Jsou to největší rivalové, na úrovni Sparty a Slavie, mělo to vždy náboj. I teď je to pro nás prestižní měření sil a zároveň hodně kvalitní prověrka," nastínil kouč, že na Zbrojovku čeká možná nejtěžší test prozatímní přípravy. A to navzdory tomu, že v aktuální sezoně je Austria až šestá.

Kádrem soupeře prošla řada krajánků, aktuálně zde znovu působí Patrizio Stronati. Odchovanec Hlučína prošel krátce mládeží Zbrojovky, nejvyšší soutěž okusil v dresu Baníku a odtud odešel právě do Vídně. V tuzemsku pak působil ještě v rámci hostování v Mladé Boleslavi.

Do Vídně odcestuje zkušenější sestava, na druhou jedenáctku pak čeká v Uherském Brodě duel s Hradcem Králové. Tým bude doplněn o hráče juniorky. Hradec patří v přípravě mezi tradiční soupeře Zbrojovky, oba týmy se utkaly pětkrát (s bilancí 1-2-2). Hraje se na umělce Lapač od 16:00.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...