Uvolněná atmosféra při besedě na Šelepce

Uvolněná atmosféra při besedě na Šelepce

V úterý 24. července se v klubu Šelepka uskutečnila beseda zástupců A týmu s oficiálním fanklubem Zbrojováci. Kapitán týmu Petr Švancara, trenér Petr Čuhel a sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela odpovídali na otázky několika desítek diváků.

Celá beseda se nesla ve velice příjemném a neformálním duchu, hosté nejprve nastínili situaci v klubu a události uplynulých i nastávajících týdnů.

Trenér Čuhel připomněl přípravné zápasy na soustředění v Rakousku i mimo něj a stručně představil nové posily. "Zároveň máme zájem o příchod ještě jednoho útočníka, který však nepřijde za každou cenu. Chtěli bychom někoho typologicky podobného Martinu Doležalovi."

Zdeněk Kudela pak doplnil, co zbývá doladit v otázce ještě nedořešených transferů. "U brankáře Radka Petra čekáme na zanesení dat bulharským Razgradem do TMS systému, který pro FIFA monitoruje veškeré přestupy." Dále dodal, že titulárního sponzora místo Fortuny z důvodu změny loterijního zákona nahradil E-MOTION, ale u Fortuny je pravděpodobné, že se Zbrojovkou ještě nějakou formu menší spolupráce naváže.

Petr Švancara plnil tradičně i roli baviče a naznačil, že celý tým se na návrat do Gambrinus ligy nesmírně těší. Zadoufal, že druhou ligu už hrát nikdy nebudou. Zároveň ocenil, že se tým skvěle doplnil i charakterově.

Fanoušky Zbrojovky také zajímalo, jestli už má trenér Čuhel vybranou brankářskou jedničku. "Vybráno mám, ale ještě jsem to neřekl ani gólmanům, tak to neřeknu ani vám." Také podotknul, že se Zbrojovka bude chtít prezentovat útočným fotbalem a dále hrát na dva útočníky.

Zdeněk Kudela připomenul, že v roce 2013 slaví Zbrojovka 100 let od založení. Jubileu by mělo vévodit přátelské utkání s Atléticem Madrid, které mají od španělského klubu přislíbeno na přelom června a července příštího roku.

V závěru besedy došlo i k odhalení pozadí kuriózních zranění, které si kustod Maršálek zvládnul přivodit během soustředění. "Pan Maršálek si při přenášení beden nejprve narazil ruku, a dva dny před odjezdem kousnul do nektarinky a vylomil si zub. V jeho vlastním zájmu jsme ho po zbytek soustředění zamkli a nikam nepouštěli," uvedl v nadsázce Švancara.

Zbrojovákům se tak na něco přes hodinu trvající besedě dostalo vyčerpávajících odpovědí na všechny dotazy, od pozadí přestupu Luboše Kaloudy do Dukly Praha až po barvu nových Zbrojováckých trenýrek.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...