A jede se dál - Zbrojovku čeká finále zimní Tipsport ligy

A jede se dál - Zbrojovku čeká finále zimní Tipsport ligy

P r a h a - Šestý zápas, šestá výhra. A jede se dál - už zítra na Zbrojovku čeká závěrečné utkání zimní Tipsport ligy. Od 13:30 hraje finále s pražskými Bohemians a má tak šanci získat podruhé pohár pro vítěze zimní soutěže.

V dosavadních dvaceti ročnících soutěže se Brňané radovali jednou, a to v roce 2009. Finálový souboj s Kladnem rozhodl pro partu kolem Lejsala, Trousila či Polácha v nastaveném čase Roman Smutný. Bohemians se v historii turnaje k poháru prokousali dvakrát.

Finále se hraje opět na Vyšehradě a utkají se v něm doposud stoprocentní týmy. Bohemka rozehrála svou skupinu A právě na Vyšehradě a nechala za sebou Varnsdorf, Táborsko a Olympii Praha, v semifinále přemohla Hradec Králové. Brňané zdolali postupně Pardubice, Znojmo a slovenskou Skalicu, v semifinále pak Frýdek-Místek. Pro oba týmy tak jde v rámci zimní ligy o první konfrontaci s celekm tuzemské první ligy.

Kouč Zbrojovky Roman Pivarník mohl být po úspěšním semifinále celkem spokojen. "Směrem dopředu jsme podali kvalitní výkon, měli řadu možností a byli jsme produktivní. To nás může těšit. V úvodu poločasů jsme se trošku rozdýchávali, ve druhé půli nám občas dělaly problémy jednoduché akce soupeře," hodnotil.

V akci viděl kouč poprvé i čtvrtou zimní posilu, Rafaela Acostu. "Má toho za sebou hodně, časový posun i změnu prostředí. I tak ale bylo vidět, jak silný je na míči a jak si dovede poradit i v těžkých situacích. Dostává se do zakončení, míč mu nedělá problém," řekl Pivarník na Acostovu adresu.

V duelu proti Frýdku-Místku nastoupily dvě odlišné jedenáctky, ve čtvrtečním finále tomu ale zřejmě bude jinak. "Ještě si to vyhodnotíme, ale je pravděpodobné, že všichni hráči se do hry nedostanou. V bráně by měl být Dušan Melichárek," prozradil kouč. Zbrojovácká výprava zůstává přes noc v Praze, do Brna se tedy vrací až ve čtvrtek po finálové bitvě.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...