Pivarník po Nitře: S průběhem přípravy musíme být zatím spokojení

Pivarník po Nitře: S průběhem přípravy musíme být zatím spokojení

B r n o - Pět zápasů, pět výher, dvě inkasované branky. Fotbalisté Zbrojovky střádají v zimní přípravě solidní výsledky. A byť právě výsledky v tomto období nejsou prioritou, trenéra Pivarníka může bilance jeho svěřenců jen těšit. Utkáním navíc Zbrojováci zakončili hrubou fázi přípravy.

"Je důležité učit se vyhrávat. Chceme mužstvo tohle učit, chceme hrát na vítězství. I v obrovské únavě je důležité, abychom chtěli vyhrát. Nitra měla kombinačně silné ligové mužstvo, naši soupeři měli kvalitu a výhry i v této fázi sezony těší," potvrdil kouč.

V nadcházejícím týdnu Brňany čekají dva zápasy Final Four zimní Tipsport ligy. V semifinále bude soupeřem Frýdek-Místek, hraje se ve středu 24. ledna. O den později je na programu duel o umístění. "To, že chceme vítězit, neznamená, že tomu podřídíme program přípravy. Musíme trénovat, rotovat sestavu, aby se hráči nezranili. Když se podaří uspět, jen dobře," řekl Pivarník k závěru Tipsport ligy.

Ten může s dosavadním průběhem přípravy být celkem spokojený, dokonalou náladu mu kalí spíše drobnosti. "Máme pár menších zranění, individuálně trénují Gomes a Škoda. Jinak musíme být spokojení, protože těžce a tvrdě trénujeme, hrajeme kvalitní zápasy a daří se nám pracovat na tom, co chceme hrát."

Realizační tým už může každopádně spřádat plány na to, jak využije nejčerstvější posilu - Rafaela Acostu. "Od neděle je v Brně, v pondělí jej čekají zdravotní prohlídky a kondiční testy, pak podepíše smlouvu. Měl by trénovat s týmem a pokud vše půjde dobře, počítáme s ním pro Final Four," prozradil Pivarník.

Tyto zápasy by měl hrát i Rus Bazeljuk, který už naskočil do druhé půle utkání s Nitrou. "Bylo znát, že dlouho nehrál, ale když se člověk dívá, jak chce balon a kam chce balon, tak vidí, že to je typ hráče, který by nám měl sedět. Potřebujeme, aby se dostal do rytmu. Úvod pro něj bude těžší, i během Final Four bude trénovat v rychlém cyklu. Už v sobotu ukazoval, že umí hrát do tahu, ale my jsme to v uvozovkách neviděli, nejsme na něho ještě zvyklí. Nevyužili jsme přihrávky, o které si říkal pohybem," věří Pivarník, že spolupráce týmu s Bazeljukem po každém dalším tréninku pokvete.

Poslední dotaz směřoval na případné další zúžení kádru. "Stále je v jednání hostování pro Davida Gáče. Zvažujeme to, i po dohodě s ním rozhodneme nejspíše v pondělí, jakým způsobem to budeme řešit," zakončil Pivarník.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...