Do Zbrojovky přichází Konstantin Bazeljuk z CSKA Moskva

Do Zbrojovky přichází Konstantin Bazeljuk z CSKA Moskva

B r n o - Třetí zimní posila je na cestě! Zbrojovka dnes dotáhla příchod čtyřiadvacetiletého ruského útočníka Konstantina Bazeljuka z CSKA Moskva. Ten přichází do Brna na hostování do konce sezony s opcí na přestup.

Bazeljuk by měl do Brna dorazit o víkendu, do utkání na hřišti Vyškova tak s nejvyšší pravděpodobností ještě nezasáhne a absolvuje až pondělní trénink. Finální termín jeho příletu bude znám zítra.

"Hráče z ciziny jsme měli jako záložní variantu, takové hráče sondujeme třeba dva měsíce. Jednání s vytipovanými hráči z tuzemských TOP klubů se protahovala a nemohli jsme čekat donekonečna. Konstantin je hráč, který má kvalitu, reprezentoval. Věříme, že nám pomůže," řekl k transferu kouč Pivarník.

Profil Konstantina Bazeljuka

Bazeljuk je kmenovým hráčem CSKA Moskva, v dresu slavného ruského klubu okusil zdejší nejvyšší soutěž, hned ve svém deburu proti Rostovu se zapsal mezi střelce. Na vlastní kůži poznal i atmosféru Ligy mistrů. Naskočil do dvou zápasů, v obou případech proti Bayernu Mnichov.

V roce 2013 byl zvolen nejlepším mladým hráčem ruské ligy, řádil také v reprezentaci U21. V kvalifikaci na EURO 2015 nastřílel pět gólů v šesti zápasech (tři Bulharsku, dvě Slovinsku), celkově dosáhl v dresu "jednadvacítky" bilance šesti branek v osmi duelech.

Další roky putoval po hostováních, z nichž gólově nejúspěšnější bylo to v druholigovém Chabarovsku, kde se trefil desetkrát. Podzim strávil Konstantin v Machačkale, v šesti duelech se mezi střelce nezapsal. Nyní jej čeká po portugalské misi v Estorilu druhá zahraniční zkušenost.

FOTO: www.alchetron.com

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...