Krejčí: Na přípravu se těším, i když to bude dřina

Krejčí: Na přípravu se těším, i když to bude dřina

B r n o - Ladislav Krejčí prožil před rokem průlomovou sezonu - debutoval v lize a nakonec odehrál slušných 13 zápasů. Letos jej přibrzdily zdravotní trable, přesto dokázal přidat další dva starty. Jako bonus pak pomohl reprezentaci U19 k postupu do další fáze kvalifikace.

Krejčí gólem rozhodl o výhře v závěrečném utkání proti Skotsku (1:0). V březnu 2018 změří "devatenáctka" síly s Itálií, Řeckem a Polskem. Těžká skupina - zvlášť přihlédneme-li k tomu, že na EURO postupuje pouze vítěz.

V lize letos osmnáctiletý odchovanec naskočil do dvou diametrálně odlišných zápasů - v Olomouci a v Jihlavě.

Jak jsi na tom aktuálně zdravotně, ještě tě něco limituje?
Musím zaklepat, ale díkybohu ne. Jsem rád, že jsem stihl alespoň pár zápasů z lavičky. Moc jsem s tím už nepočítal. Stejně tak jsem rád, že se mi povedlo stihnout kvalifikaci devatenáctky, ani v to už jsem moc nedoufal.

Na co budeš z letošního podzimu vzpomínat nejvíc? Japonská mise s reprezentací, nebo třeba úspěšná první fáze kvalifikace?
Ten půlrok byl hodně nahoru - dolů, občas pro mne celkem obtížný. Zažil jsem toho hodně, to je pravda. Japonsko bylo skvělé, ale nejvíc si cením toho, jak jsme zvládli kvalifikaci.

Tu jste zakončili výhrou se Skotskem, rozhodl tvůj gól. Skotové bývali vždycky pořádně ostří chasníci, platí to pořád?
Ano, pořád hrají hodně tvrdý fotbal, dobře se na nás nachystali. V tom utkání šlo hlavně o souboje, my ale dali v závěru zasloužený gól. Po standardce se mi povedlo skórovat hlavou.

Nyní vás čeká další fáze a silná skupina v Itálii, na turnaj postoupí jen vítěz. Jak vidíš šance na postup?
Vidina případné účasti na turnaji je hodně lákavá a doufám, že se nám podaří postoupit. Vše nasvědčuje tomu, že se o tom rozhodne v utkání s Itálií, ale v takovém modelu se může stát cokoliv. Což ostatně ukázaly už zápasy v některých skupinách první kvalifikační fáze.

Ve Zbrojovce letos debutoval spoluhráč a kamarád Martin Zikl, potěšilo tě to?
Samozřejmě mě to těší. Jsem rád, že se mu povedl vstup do ligy jako málokomu. Doufám, že v tom bude pokračovat, a jsem přesvědčený, že týmu může hodně pomoci. A vůbec si přeju, aby se do áčka dostalo a probojovalo co nejvíc nás mladých.

A co třetí do party, Tonda Růsek? Jste v kontaktu?
S Tonckem se potkáváme ve škole a na reprezentačních srazech, píšeme si. Sezona se mu taky hodně povedla, stejně jako Martinovi.

Jak trávíš zimní volno? Kupováním dárků?
Snažím se dohnat tréninkové manko a zároveň si trochu užít dovolenou. Dárky už mám nakoupené, to řeším vždycky s předstihem (úsměv).

Čeká vás zimní příprava, první pod koučem Pivarníkem. Jak obecně snášíš tuhle fázi sezony?
Osobně letní a zimní přípravu moc nerozlišuju, jediný rozdíl jsou ty mrazy (smích). To nemám v oblibě, ale jinak je příprava v pohodě, nevadí mi. Slyšel jsem, že pan Pivarník dokáže tým na sezonu připravit hodně dobře, takže se těším. I když to bude dřina.

Se spoluhráči jste nedávno navštívili pacienty v Dětské nemocnici, jak na tebe setkání zapůsobilo?
Všichni jsme byli rádi, že můžeme pomoci dětem v nemocnici zpříjemnit jejich pobyt a psychický stav. Popovídali jsme si s nimi, dali jim nějaké dárky. Osobně mám tyhle akce rád, přijde mi fajn udělat dobrou věc a někoho podpořit, když mám tu možnost.

Díky za rozhovor a ať se daří!

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....