V úvodu jara trefil juniorům body Matyska

V úvodu jara trefil juniorům body Matyska

Po bezbrankovém poločase zlomil úvodní jarní duel s Českými Budějovicemi brzký gól Matysky z pokutového kopu, po němž domácí ožili a potvrdili roli favorita. Výhrou 1:0 tak navázali na fantastický podzim. Série bez inkasované branky se prodloužila na sedm utkání a v čele tabulky má Brno devítibodový náskok (Slavia ovšem má zítřejší zápas v Jihlavě k dobru).

Úvod utkání přinesl spíše náznaky šancí, domácí se poprvé připomněli pokusem Stehlíka, který byl zblokován na roh, hosté zase nepřesnou střelou Vaňka.

Po necelé půlhodině hry se ve velké šanci ocitl Vávra, proti kterému ale dobře vyběhl Rojík a skóre se tak neměnilo. Jinak zápasu vládla nepřesnost, což je vzhledem k ročnímu období a faktu, že se hrálo první jarní kolo na umělé trávě, celkem pochopitelné. Po půli tak trval bezbrankový stav.

Ovšem vstup do druhého poločasu se Brnu povedl. Lapeš šikovnou individuální akcí vybojoval pokutový kop, který chladnokrevně proměnil Matyska - 1:0.

Pár minut poté napřáhl k utěšené střele Stehlík, ale těsně minul. Zbrojovka i s Pernicou či Přerovským v sestavě, jištěná vzadu Hladkým, diktovala tempo hry, ale vedení pojistit nedokázala.

Hostům nešla upřít snaha, ale k ohrožení brněnské série bez inkasovaného gólu měli minimum příležitostí, dobře fungující brněnská obrana je k nim nepustila. Utkání tak nakonec skončilo těsnou výhrou Brna 1:0.

Ohlasy trenérů

Ludevít Grmela (Zbrojovka Brno): Bylo znát, že jde o první soutěžní zápas po přestávce, navíc na umělce. Utkání bylo plné nepřesností, přihrávky nevycházely, pozitivem jsou každopádně tři body. Lukáš Matyska na sebe vzal zodpovědnost za stavu 0:0 v momentě, kdy nám to úplně nešlo, toho si cením.
Jiří Lerch (Č. Budějovice): Ctíme sílu soupeře, která jasně vede ligu, a ceníme si toho, že jsme dokázali hrát vyrovnanou partii. Škoda té zbytečné penalty, jinak to mohl být remízový zápas.
Juniorce se blíží začátek jara, v pondělí 18. února vyzve České Budějovice
15.02.2013 | Martin Lísal

Juniorce se blíží začátek jara, v pondělí 18. února...

Venku to tak nevypadá, ale brněnské juniorce v pondělí 18. února začne jaro. To fotbalové. V utkání...