Pivarník po Jihlavě: Za dnešek musím pochválit celé mužstvo

Pivarník po Jihlavě: Za dnešek musím pochválit celé mužstvo

J i h l a v a - Utkání 15. kola v Jihlavě nabídlo hojivý balzám na zbrojovácké duše. Velmi dobrý výkon vedl k první letošní venkovní výhře a k vůbec prvnímu bodovému zisku na jihlavském pažitu. Po vítězství 2:0 pochopitelně hýřil spokojeností i trenér Pivarník.

Sebevědomý výkon, nápadité gólové akce a jistá defenziva. To byly atributy, které přinesly druhou výhru v řadě (vždy s nulou vzadu jako bonusem). "Jsem rád, že jsme tento nesmírně důležitý zápas zvládli, zaslouženě vyhráli a odvezli si tři body. Předvedli jsme velmi dobrý taktický výkon, k tomu kvalitní herní výkon, krásné akce. A k tomu všemu jsme dokázali zápas odbojovat, odběhat srdíčkem. Ve hře byly všechny atributy, které potřebujeme, takže s dneškem můžeme být spokojení," zahájil trenér své hodnocení zápasu na pozápasové tiskovce.

Přítomným novinářům pak objasnil, jaké problémy musel před utkáním řešit. "Chyběli nám distancovaní Koné a Pilík, k tomu stále postrádáme Juhara a Polák se zraněným svalem celý týden netrénoval. Navíc si Kratochvíl z reprezentace přivezl zánět v kolenech, moc netrénoval, do zápasu šel přes bolest. Vážím si toho, že nastoupil se sebezapřením, i když teď zase nebude moci tři dny chodit. Šanci dostali jiní a vidíme, že to zvládnou. Stejně jako v závěru proti Teplicím byl vynikající Sedlák, podobně i Zikl. V průběhu naskočil další dorostenec Krejčí. Jsem rád, že tito hráči chytají šanci. Dnes každopádně musím pochválit celé mužstvo," vysekl Pivarník poklonu kompletnímu týmu.

Více pozornosti však přece jen směřovalo na dvě konkrétní jména. Nešlo opomenout Michala Škodu, který dvěma góly duel rozhodl. "Že ty góly byly lehčí? Žádný gól není lehký," pousmál se kouč v reakci na jeden z dotazů. "Hrál výborně. Jsem rád, že vzal pozitivně situaci, kdy minule nehrál od začátku. Vnímají to tak všichni hráči, vážím si toho, že nejsou uražení. Vidíme třeba Kubu Přichystala - u toho jsem po svém příchodu neměl pocit, že je úplně nachystaný, ale začal se mi líbit v juniorce, kde dominoval, a výborný byl i dnes. Klukům vysvětlujeme, co po nich chceme, oni se to snaží plnit. Nahoru šel i Lutonský, viz jeho krásná akce s Vraštilem před prvním gólem," připomněl Pivarník povedenou kombinaci, která vedla k úvodní trefě.

Šestnáctibodová meta je stále reálná

Posledním jménem, kterému se novináři věnovali svými dotazy konkrétně, byl dorostenec Martin Zikl. "Uvidíme, jaký bude jeho další vývoj. Víme, v čem je silný. I když se dnes gólově neprosadil, umí zakončit s lehkostí, ne vydřeně. Dokáže velmi dobře řešit situace v šestnáctce. Dnes odvedl obrovský kus práce před druhým gólem, prosazoval se proti zkušeným stoperům, hodně míčů dokáže uhrát tělem a obrovskou předností je to, že dokáže hrát kolmo k bráně," chválil dále Pivarník.

Právě v dorůstající mládeži může být podle něj síla mužstva. "Přišel jsem v situaci, kdy nebyly možné pohyby hráčů. Na dorostu a juniorce jsem co nejčastěji, v první řadě budou dostávat šanci naši odchovanci a pak budeme řešit posty, kde hráči nejsou. Od Martina jsem chtěl hlavně to, aby hrál v klidu, jako v dorostu. Klobouk dolů, jak to zvládl."

Pivarník před utkáním netajil, že se mu v dobře známém prostředí celkem daří. Na druhou stranu Brňané na jihlavském stadionu nezískali ještě ani bod. Jako silnější se nakonec ukázalo Pivarníkovo kouzlo. "Hraje se mi tu dobře, skoro jako doma. Statisticky mám podobných soupeřů víc, ale nakonec to jsou vždycky hráči, kdo rozhodují. Dlouhodobé statistiky připomínají novináři a fanoušci, může to pak vytvářet i určitý tlak na hráče, kteří tu třeba ani při těch minulých zápasech nebyli. Jsem rád za všechny Brňáky, že si mohou oddechnout a že jsme zápas zvládli. Navíc ne náhodně, ale po dobrém výkonu, což je hodně pozitivní," řekl k tomu kouč.

Zbrojovka tak má po polovině soutěže 14 bodů, na dosah je meta, kterou si Pivarník po svém příchodu pro leckoho odvážně vytyčil - 16 bodů. "Cítil jsem, že mi lidi moc nevěřili. Každý mi říkal, že jsem přestřelil. Dokázali jsme se psychicky zvednout, to pro začátek. Nyní jdeme nahoru herně a takticky, což je také důležité. Udělali jsme velký kus práce a ty body jsou pořád reálné. Ještě je ale nemáme, Zlín je hodně těžký soupeř," uzavřel Pivarník tiskovou konferenci s odkazem na blížící se závěr fotbalového roku 2017.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....