Vyloučený Koné: Byla to hloupost, hlavně první karta

Vyloučený Koné: Byla to hloupost, hlavně první karta

B r n o - Ve čtyřicáté minutě obdržel Francis Koné druhou žlutou kartu v rozmezí tří minut a zápas s Teplicemi pro něj předčasně skončil. Vítěznou branku Michala Škody tak sledoval pouze z tunelu do šaten. Po utkání pak nehledal výmluvy a omluvil se hráčům i fanouškům.

Koného frustrace, která se projevila v obou inkriminovaných momentech, dle slov hráče pramenila především z toho, že se mu nedařilo dostatečně zapojovat do zápasu: "Moc jsem chtěl skórovat a pomoci svému týmu. Chtěl jsem toho na hřišti udělat víc. Před zápasem jsem řekl spoluhráčům, že dnes musíme vyhrát. Řekl jsem jim, ať hrají vše na mě, že chci dnes rozhodnout. Byl jsem sice koncentrovaný, ale nedostával jsem se do hry, z čehož pramenilo moje naštvání. Byla to hloupost a čistě moje chyba," postavil se dvojnásobný tožský reprezentant k věci chlapsky.

Poté Koné nadále pokračoval s omluvami: "Samozřejmě se omlouvám spoluhráčům, fanouškům, rozhodčím za mou reakci, i všem ostatním." Francis také přiznal, že kvůli střeleckému půstu necítí herní pohodu: "Tlak cítím. Jsem útočník, nemám dva nebo tři úkoly na hřišti, mám jeden, a to skórovat. Od začátku soutěže se nedostávám moc do šancí a vím, že to není dobré."

Ze dvou žlutých karet považoval po zápase Koné za hloupější kartu první, udělenou za zakopnutí míče po odpískání ofsajdu: "Slyšel jsem písknutí, ale podle mě se nejednalo o ofsajd, a tak jsem v zápalu chtěl akci dohrát," vysvětloval.

Zbytek utkání tak sledoval z mixzóny a nakonec mu spadl balvan ze srdce, když Michal Škoda rozhodl o výhře. "Druhá půle byla lepší. Hráli jsme v oslabení, a tak jsme do zápasu museli dát ještě víc, více běhat, což se projevilo a díky povedené střele jsme nakonec vyhráli," zhodnotil závěrem.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....