Trenér Pivarník před utkáním s Teplicemi

Trenér Pivarník před utkáním s Teplicemi

B r n o - Dvoutýdenní přestávka je u konce a před Zbrojovkou jsou poslední tři podzimní zápasy. Ten nejbližší čeká na svěřence kouče Pivarníka tuto sobotu, kdy do Brna zavítají Teplice.

Roman Pivarník se tentokrát rozhodl nevyplnit reprezentační přestávká žádným přípravným duelem. "Měli jsme tři hráče na reprezentačních akcích a mužstvo nebylo zdravotně úplně v pořádku, proto jsme v pauze dělali věci, které potřebujeme. Měli jsme dostatek času a doufám, že jsme se posunuli zase o kus dál. Výsledek samozřejmě ukáží až zápasy," řekl trenér na tradičním předzápasovém setkání s novináři.

Co Zbrojovka pilovala, to asi není těžké uhodnout. "Hodně jsme se věnovali zakončení. V ofenzivě si šance vytváříme, ale neproměňujeme. Nacvičovali jsme zápasové situace, ze kterých góly padají. Zápas je samozřejmě úplně jiný, ale potřebujeme, aby hráči v zakončení nakopali určitý počet střel a nabrali určitou jistotu. Nechceme se zaměřovat jen na jednu věc, jen zkrátka na koncovku byl větší záběr," vysvětlil Pivarník.

Do Brna nyní přijedou Teplice, sedmý celek tabulky. "Mají hru postavenou z bloku, jedná se o kompaktní a dobře bránící tým s dobrým přechodem do útoku. I tomu jsme se na tréninku věnovali. Každopádně hrajeme doma, chceme dominovat. Odvaha hráčů v tréninku byla vyšší a doufám, že se to přenese i do zápasu," pokračoval kouč, který tentokrát nemůže počítat pouze s dlouhodobě zraněným Šuralem, jinak je kádr vesměs fit. Postupně se vrátili i reprezentanti - Janošek, Kratochvíl a jako poslední ve čtvrtek Krejčí.

Na zmínku o odvaze pak Pivarník ještě navázal. "Tlačím hráče do toho, aby se nebáli chodit do rizika. V zásadě platí, že čím je hráč výše, tím vyšší riziko si může dovolit. Vštěpuju hráčům, aby se nebáli, že něco pokazí, protože o tom fotbal je. Pracujeme na tom a doufám, že tři podzimní zápasy nám přinesou to, co od toho očekáváme," zakončil trenér.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...