Juniorce se blíží začátek jara, v pondělí 18. února vyzve České Budějovice

Juniorce se blíží začátek jara, v pondělí 18. února vyzve České Budějovice

Venku to tak nevypadá, ale brněnské juniorce v pondělí 18. února začne jaro. To fotbalové. V utkání 18. kola juniorské ligy přivítá na hřišti v TCM České Budějovice. Utkání začíná ve 13 hodin.

Fakt, že se hraje na umělé trávě v Brněnských Ivanovicích, pochopitelně trenérovi Grmelovi radost nedělá. "Umělku nemá rád žádný fotbalista, ale jsme v takovém podnebném pásu, v jakém jsme. Zimu nějak přečkáme a těšíme se na jaro. Hráči jsou s tím také smíření," nedělá z toho ale vědu.

Své svěřence připravuje jako na každý podzimní zápas. "Soupeře respektujeme, ale hodláme mu vnutit vlastní hru a neohlížet se na tu jeho. Tak nám to fungovalo celý podzim a u aktivního fotbalu chceme zůstat," podotýká.

Kádr, jaký bude mít k dispozici, hodně ovlivňují potřeby "áčka". "Důležité je, že nikdo není zraněný, snad to vydrží. Hráči jsou zvyklí, že nastupují pokaždé v jiném složení, i v tom je naše síla," říká kouč lídra tabulky.

Ten vstupuje do jarní části se šestibodovým náskokem na druhou Slavii. Utkání má výkop ve 13 hodin, vstupné je 30 Kč (vstupné zdarma mají držitelé permanentek a Karty Zbrojováka, ženy a děti do 15 let). Hřiště se nachází v areálu TCM Brněnské Ivanovice (Sladovnická 16, mapa zde).

Juniorka aktuálně drží úctyhodnou sérii bez inkasované branky - naposledy byla pokořena v 84. minutě utkání v Liberci, od té doby šest zápasů udržela nulu.

Jak je na tom soupeř

Jihočeši jsou v tabulce aktuálně na deváté příčce se čtyřiadvaceti bodíky. Dokázali shodně sedm utkání vyhrát i prohrát, k tomu přidali tři remízy. Na tříbodový "dostřel" mají i šestou Příbram, ovšem na druhou stranu stejný distanc na ně má dvanáctý Liberec - střed tabulky je hodně vyrovnaný.

První vzájemný duel

Brňané nastoupili v úvodním kole na hřišti soupeře v sestavě s Martinem Susem, který také otevřel skóre. Další gól přidal Lapeš, domácí ale do půle kontrovali zásluhou Linharta. Tři body a výhru Brna stvrdil po hodině hry utkání opět Lapeš.

Středa 1.8.2012, České Budějovice - Zbrojovka 1:3 (1:2)
Branky: 33. Linhart - 18. a 64. Lapeš, 7. Sus.

Č. Budějovice: Vokatý - Funda (69. Kabele), Halama, Holub (84. Slavík), Němec, Řezníček, Petráň, Sajtl (54. Dvořák), Linhart, Kaladhzyan, Hronec (65. Repa). Trenér: Martin Vozábal.

Zbrojovka Brno: Veselý - Kršák (86. Malík), Zezula, Huška, Matyska - Michna, Farmačka (67. Varaďa), Sus, Vávra (57. Přerovský) - Lapeš (70. Kunc), Stehlík (80. Stáňa). Trenér: Ludevít Grmela.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....