Pavel Zavadil: Chyběl nám klid v koncovce

Pavel Zavadil: Chyběl nám klid v koncovce

Chvíli už to vypadalo na příchod jara, ale bylo to jen zdání. Brno se opět přikrylo sněhovou peřinou. Pro navrátilce ze soustředění v Turecku to je pochopitelně razantní skok. O své dojmy ze soustředění i celé zimní přípravy se s námi podělil Pavel Zavadil.

„Počasí nám moc nepřeje, nemilé to je hlavně proto, že musíme zpátky na umělku, i když už jsme doufali, že budeme až do sezony na přírodní trávě. S tím ale nic neuděláme. Hlavní je, že ten přechod zpět do zimy nikdo neomarodil, snad to vydrží,“ přeje si zkušený záložník.

Naráží na to, že marodka Brňanů je už tak dost zaplněná. I on sám na ní krátce pobýval. „Tahal mne trochu sval, ale už je to dobré,“ komentuje.

Brňany tedy místí přírodního pažitu opět hostí umělý povrch v TCM Brněnské Ivanovice. „Tam bychom měli trénovat tento týden, v pátek už odjíždíme na utkání do Polska a pak se asi uvidí podle počasí,“ naznačuje nejbližší plán Brňanů.

Utkání ve Wroclawi je i pro hráče příjemným zpestřením přípravy. „Mělo by se hrát na hlavním stadionu, snad to počasí nějak nezkomplikuje. Já na Euru nebyl, ale od známých jsem slyšel, že je to tam nádherné,“ těší se i Zavadil na zajímavou konfrontaci s polským týmem, v kariéře určitě ne první. „Těch příprav už mám za sebou hodně, při soustředěních na Kypru nebo v Turecku jsem proti polským týmům už hrál, i když jména si teď nevybavím.“

Zavadil strávil dlouhou dobu ve Švédsku, kde se hraje jiným systémem. „Přípravu jsme tam tím pádem měli jen zimní, ale mnohem delší. Ven na soustředění jsme tak vyráželi třeba dvakrát, soutěž startuje až někdy v dubnu,“ vzpomíná. Zvyknout si znovu na český systém ale problémem prý nebylo. „Zimní příprava je tu pochopitelně intenzivnější. V adaptaci mi pomohla i kvalitní letní příprava, kterou jsem absolvoval celou a těžil z ní celý podzim,“ podotýká zřejmě nejlepší „Zbrojovák“ podzimní části.

Ten na soustředění v Turecku naskočil do dvou utkání, proti Aktobe se mu povedlo skórovat. „Celkově hodnotím pozitivně fakt, že jsme dokázali soupeře zatlačit a vytvořit si šance. Chyběl nám ovšem klid v koncovce a nevyvarovali jsme se chyb, na tom pochopitelně musíme ještě zapracovat,“ hodnotí výkony Brna.

Test připravenosti bude ostrý – v prvním jarním kole přijede do Brna Plzeň. Tedy lídr tabulky, jehož hřiště Zbrojovka v podzimní části bodově vyplenila. „Budou nám to chtít vrátit. Těžko si ale představit atraktivnější vstup do jara, jak pro nás, tak pro fanoušky. Věřím, že jich dojde hodně a že bude na co koukat,“ vyhlíží Zavadil konfrontaci s Plzní.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...