V Chorvatsku to bude hodně těžké, tuší reprezentant Kratochvíl

V Chorvatsku to bude hodně těžké, tuší reprezentant Kratochvíl

B r n o - Po utkání v Edenu čekalo na Zbrojováky jednodenní volno. S tím původně počítal i Miloš Kratochvíl, nakonec ale zamířil znovu do Prahy. Dodatečně byl totiž povolán do reprezentace U21.

Po minulé reprezentační akci přitom onemocněl salmonelózou, s další pozvánkou tak příliš nepočítal. "Ale byl jsem v kontaktu s trenérem, ten věděl, že už jsem zdravý, byl se podívat i na utkání v Edenu. Za nominaci jsem rád. Za uplynulé týdny jsem ale dohromady nahrál nějakých osmdesát minut, tak uvidíme, jestli se dostanu do hry," řekl Kratochvíl.

"Jednadvacítku" dnes čeká přípravné utkání s Bohemians (11:30), v pondělí 9. října se pak představí v Chorvatsku. "Sestavu zatím neznáme. V Chorvatsku nás každopádně čeká nejtěžší soupeř v kvalifikaci a favorit skupiny. My jsme ztratili hned na úvod dva body s Běloruskem, takže potřebujeme vyhrát. Bude to ale hodně těžké," tuší Kratochvíl, který do utkání s Běloruskem vinou zmíněné nemoci nezasáhl.

Těsně před reprezentačním srazem si ovšem také jeden hodně náročný zápas zahrál - na Slavii nastoupil od začátku a odehrál přes hodinu. "Zápas nám nevyšel, Slavia nás přehrála. A trenér Lavička mě viděl spíš jen běhat, než že bych se dostal k míči," hodnotil zápas Kratochvíl, který se hojně potýkal s dvojicí Ngadeu - Deli. "Jsou hodně silní a navíc výborní na balonu."

Sám Kratochvíl uznal, že soupeř mohl vzhledem k počtu šancí vyhrát i vyšším rozdílem. "Haluz zachytal hodně dobře, připravil se na to. Ale nijak zvlášť jsme se o tom po utkání nebavili, byli jsme všichni hodně vyčerpaní a zklamaní," zakončil jednadvacetiletý záložník.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...