Halouska po Slavii: Nervózní jsem byl jen do prvního hvizdu

Halouska po Slavii: Nervózní jsem byl jen do prvního hvizdu

B r n o - Nervozita? Jen před zápasem, zahnal ji úvodní hvizd a následný kolotoč šancí. Gólman Pavel Halouska nakonec zvládl svůj záskok za kapitána Melichárka velmi slušně. Sice dvakrát inkasoval, ale řadou skvělých zákroků dlouho držel naděje Brňanů na bodový zisk.

To, že nastoupí, věděl takřka jistě od minulého víkendu, kdy byl v Karviné vyloučen gólman Dušan Melichárek. "Nervózní jsem byl prakticky celý ten týden, ale s prvním hvizdem to ze mě spadlo. Navíc mě nakopl první zákrok, byl jsem trochu v euforii. Kdyby z toho byl gól, mohlo to asi být o něčem jiném," přemítal po utkání Halouska.

Zejména v první půli doslova čaroval, dvě minuty před pauzou ale po zdánlivě nenápadném centru přišel první gól. "Velká škoda. Bylo to zblízka, bohužel jsem nezareagoval dřív a nedosáhl na to. Byl jsem hodně naštvaný, do pauzy chybělo málo a drželi jsme se docela dlouho. I pak jsme bojovali a šance pořád byla. Hráči to odjezdili, škoda jen, že jsme nedali žádnou branku. U druhého gólu jsem byl na přední tyči a už moc nešlo s tím něco dělat," bilancoval klíčové momenty duelu. A že byl v bráně na roztrhání? "Hostoval jsem v Prostějově, tam jsem si zachytal taky hodně," pousmál se.

Celkové dojmy měl po závěrečném hvizdu rozpačité. "Pocitů mám strašně moc a musím asi počkat, až se mi to v hlavě rozleží. Jsem za ten start šťastný, ale prohráli jsme. Mám každopádně dobrý pocit z toho, že jsem se do sestavy dostal a zažil atmosféru ligového zápasu, navíc tady," zmínil Halouska bouřlivé prostředí v Edenu. "Je to další krok k tomu, abych se dostal zase výš. Záleží jen na tom, jak budu pracovat."

Úplný debut to pro Pavla nebyl, ten si odbyl ve zmíněném utkání v Karviné. "Ale to byla jen chvíle. Ani jsem nevěděl, jak rychle jsem se do brány dostal, na nic nebyl čas," vzpomínal na zhruba půlhodinový úsek, během kterého si ovšem také slušně zachytal a neinkasoval.

Platby do kasy? První start, rozhovory i sestava kola

V hlučné atmosféře může být pro hráče složitější komunikace, navíc do utkání nastoupila vinou absencí nově složená obrana. "Snažil jsem se dirigovat posuny, řvaní mě udržovalo v koncentraci. Ale tím, že jsme hráli poměrně zataženě, to nebylo až tak náročné," pokračoval dvaadvacetiletý gólman.

Se svým parťákem Dušanem Melichárkem se o utkání pochopitelně zevrubně pobaví. "Na úterním tréninku se potkáme a určitě na to přijde řeč. V týdnu před zápasem mě hodně podporoval," prozradil Halouska, kterého také čeká menší finanční výdaj. "Spočítané to ještě nemám, ale něco to stát bude, navíc proběhl i pozápasový rozhovor pro televizi," sčítal s úsměvem. To ještě netušil, že pronikne i do dnešní Sestavy kola Deníku Sport, což znamená další koruny navíc.

Po návratu z Prahy čekalo na hráče jednodenní volno a dneškem začíná tréninkem nabitá reprezentační pauza. Zbrojovka se pochopitelně nenachází v ideálním rozpoložení, má čtyři body a je poslední. "Vnímáme to, není to dobré. Ale bojujeme dál. Každý víme, oč hrajeme, základ je zápasy odjezdit, když už nic jiného. Máme teď čas se s chladnou hlavou soustředit se na věci, ve kterých děláme chyby," věří v lepší zítřky Halouska.

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 15. do 21. dubna
Ostatní
15.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 15. do 21. dubna

B r n o - V aktuálním týdnu čekají na "áčko" Zbrojovky hned dva zápasy, rezerva se pak představí v...