Skvělý týmový výkon, chválil Pavlík po výhře nad Spartou

Skvělý týmový výkon, chválil Pavlík po výhře nad Spartou

B r n o - Nebýt zranění v Hradci Králové, nevynechal by obránce Petr Pavlík od svého zimního příchodu v lize ani minutu. Zkušený zadák nechyběl v sestavě ani při famózním sobotním představení, kdy svým výkonem pomohl porazit pražskou Spartu.

Po utkání byl jedním z těch, kteří výhru hodnotili před novináři. "„Jsem strašně šťastný, že jsme to zlomili. Byl to skvělý týmový výkon. Vůbec jsme se nedívali na Spartu a soustředili jsme se celý týden jen sami na sebe. Jedna z možností, jak dát soupeři gól, byla i ze standardek a jsem moc rád, že to tam Polymu hned na začátku spadlo,“ zhodnotil zarputilý stoper první letošní zbrojováckou výhru.

Obrana v čele s Pavlíkem hosty do šancí příliš nepouštěla, na konci duelu ale tlak Sparty vrcholil a Zbrojovka dohrávala o deseti. "Sparta měla hodně situací, které byly nebezpečné, ale my jsme to týmovým zápasem a bojovností udrželi,“ vzpomínal Pavlík. „Jsem rád, že mě dnes ty jejich centry trefovaly a já to konečně dával na správnou stranu,“ nezapomněl zmínit smůlu, která jej v začátku ročníku provázela.

Jednou ze změn týmu byl i přesun kapitánské pásky, kterou v úvodu sezony nosil právě Pavlík. Proti Spartě ji navlékl Dušan Melichárek. "„Hlavní je, aby se i dál vyhrávalo, pak mi vůbec nebude vadit, že nebudu kapitán,“ zakončil Pavlík.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...