Muž utkání Polák: Konečně tři body!

Muž utkání Polák: Konečně tři body!

B r n o - Konečně se Zbrojováci dočkali! V utkání 5. kola dokázali zdolat odvěkého rivala, pražskou Spartu. Pod výhrou 2:0 byl výrazně podepsaný i zkušený záložník Jan Polák.

Ten dirigoval probuzení Zbrojovky ze zálohy, první gól sám dal a na druhý nahrál. Po dvaceti minutách hry se krásně zavěsil do Pilíkova centru a s pomocí hostujícího Šurala dopravil míč do sítě. Ve druhé půli pak znovu hlavou poslal míč Vraštilovi, který zvýšil na 2:0.

„Je to super! Nikdo z nás si nepředstavoval, že začneme sezonu takto špatně, takže jsme za tenhle zápas rádi. Je důležité, že jsme konečně získali tři body," neskrýval úlevu brněnský mazák. „Měli jsme super začátek utkání. V týdnu jsme se hodně připravovali na standardky, abychom je využili, i když jich třeba bude málo. Jednoznačně se to povedlo. Pilda to tam kopnul suprově, já už jsem si jen naběhl a lízl míč. Potom už jsme se mohli trochu zatáhnout a Sparta musela tvořit, což ji dnes naštěstí moc nešlo,“ pokračoval šťastný Polák dále. "Ve druhém poločase jsme se dostali opět po standardce k odraženému míči a přidali druhý gól."

Fanoušci museli být s proměnou Zbrojovky spokojení. Honza však měl o příčíně hned jasno. „Byl tam jednoznačný rozdíl v bojovnosti a v soudržnosti. Bylo hodně vidět, že jeden pomáhá druhému. Škoda jen, že to přišlo až teď. Na začátku sezony jsme to chtěli řešit hlavně fotbalově a to se nám bohužel moc nedařilo. Možná, že budeme muset přejít na soubojovost a sbírat body i na úkor předvedené hry. Ty podle mě fanoušky zajímají ze všeho nejvíc. Nesmíme si ale teď myslet, že když jsme porazili Spartu, půjde všechno samo.“

V nejbližších dnech teď čeká Zbrojovku reprezentační pauza, kterou nakonec bude moci strávit v mnohem lepším rozpoložení. „Kdo ví, třeba vyhrajeme i po pauze a nebudeme to vůbec muset řešit. Ale nejspíš je to dobře, že budeme mít chvíli klid. Teď toho bylo dost, i na hlavy nás všech. My se teď aspoň můžeme trochu uklidnit,“ našel fanoušky zvolený hráč dnešního utkání pozitiva na nadcházejícím fotbalovém půstu.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...