Kratochvíl: Dostat v prvním kole tři góly, to je špatně

Kratochvíl: Dostat v prvním kole tři góly, to je špatně

B R N O - Hned ve své ligové premiéře se dočkal trefy, zklamání z konečné prohry však při pozápasovém hodnocení v hlase převládalo. Miloš Kratochvíl po utkání s Baníkem především nabádal k rychlému oklepání se z nepovedeného prvního kola.

První ligový start, první ligový gól. Kousek, který se povede málokterému hráči. Úsměv byste však po zápase s Baníkem na tváři Miloše Kratochvíla hledali marně: "Veškerou radost zastínilo to, že jsme dostali tři góly a prohráli. Inkasovat v prvním kole třikrát, to je špatně. Takhle nemůžeme chtít hrát," zahájil zbrojovácký podhrot své kritické hodnocení.

"Baník hrál dobře protože jsme mu to umožnili. Hodně jsme ztráceli balóny, byli pozdě u odražených míčů, pozdě v soubojích, pomalu jsme s míčem pracovali," vyjmenoval příčiny neúspěchu Kratochvíl. Přesto však podle něj nebyl výsledek zapříčiněn nedostatečnou přípravou: "Chystali jsme se na zápas dlouho. Věděli jsme, že Baník hraje na brejky a připravovali se na to. Stejně jsme jim však vlastními chybami k brejkům dávali možnosti."

Po odbytí ligové premiéry se ´Kraťas´ pustil také do hodnocení vlastního výkonu: "Bývám často nervózní, ale na hřišti se to vždy vytratí. Role podhrota mi sedí, několikrát se mi z ní podařilo skórovat i v přípravě. Jen se musím častěji dostávat do hry. Tempo je ale nesrovnatelné. Nevím, jestli je každý zápas stejný, nebo to bylo tím, že šlo o první kolo, ale musím přiznat, že ke konci jsem už měl těžké nohy," porovnával jediný brněnský střelec rozdíl mezi českou a slovenskou nejvyšší soutěží.

Na Lutonského si před svou brankou Kratochvíl křikl, ani komunikace se zahraničními hráči přitom nebyla podle něj příčinou brněnského neúspěchu: "Mluvíme všichni anglicky a kluci taky, takže v tomhle ohledu problém nevidím. Rozumíme si i fotbalově, akorát nám tento zápas hrubě nesedl."

Závěr hodnocení poté již patřil vyhlídkám na kolo příští: "Na našich ambicích se po prvním kole nemůže nic měnit, ale je jasné, že ve Zlíně to musí vypadat úplně jinak," uzavřel Kratochvíl své povídání s novináři.

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...