Gól Petra Buchty byl jeho prvním v "áčku" Zbrojovky

Gól Petra Buchty byl jeho prvním v

Za Zbrojovku již přes svůj relativně nízký věk má něco odehráno, v sobotu se proti Slovácku dočkal první branky v dresu "áčka". Petr Buchta se trefil po čtvrthodině pobytu na hřišti a zlomil tak nerozhodný zápas ve prospěch Zbrojovky.

"Doufám, že když je to jen příprava, spočítá mi to Švanci mírněji a neosolí to," usmívá se Buchta při zmínce o tom, že za tento počin bude pravděpodobně nutné něco odvést do klubové kasy.

Dvacetiletý defenzivní univerzál vystřídal po první půli levého obránce Hyčku, který byl do té doby hodně vidět. A snažil se jej napodobit. "Ve Zbrojovce je to nastavené tak, že krajní beci mají hodně podporovat útok, snažím se to tedy plnit. Slovácko nám to trochu usnadnilo, nechali nás hrát a pak je to vždycky trochu jednodušší," pokračoval v hodnocení svého i týmového výkonu.

"Jen si musíte dávat pozor, protože podobné zápasy svádí k tomu, aby se člověk vepředu zapomněl a nepodchytil nějaký brejk, který může být sice ojedinělý, ale o to nebezpečnější," dodává k tématu.

Sám Buchta se cítí být spíš stoperem, nicméně není pro něj problém nastoupit i na jiném místě defenzivy - což dokázal nejen v sobotu proti Slovácku, ale i v ligových utkáních (například na Spartě). "Není to samozřejmě někdy úplně ideální, ale pro mě je důležité a nejlepší hlavně hrát. Na jakém postu, to už je podružné," naznačuje svou filozofii.

S přípravou v elitním týmu Zbrojovky už své zkušenosti má, není to jeho premiéra. Je to letos v něčem jiné? "Zatím je na nás počasí relativně hodné, například loni to kleslo párkrát k minus dvaceti stupňům, a to už není nic příjemného. Trénujeme dost, cítím se zatím dobře a hraju, takže to beru pozitivně," vykládá brněnský rodák.

Proti Trenčínu má takřka jisté, že odehraje celý zápas - jedenáctky by se měly prostřídat. "Já bych měl hrát ten druhý duel. Samozřejmě se těším, je to atraktivní a pro nás ne tak známý soupeř," vyhlíží úterní měření sil.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...