Sílu Zbrojovky otestuje v přípravném dvojutkání slovenský Trenčín

Sílu Zbrojovky otestuje v přípravném dvojutkání slovenský Trenčín

Zima nezima, Zbrojovka pokračuje v přípravě. Již v úterý 22. ledna mají hráči na programu dvojzápas s Trenčínem, aktuálně šestým celkem slovenské ligy. První utkání startuje na hřišti v TCM Brněnské Ivanovice v 11:30, druhé ve 13:30. Vstup je zdarma.

Dostat by se mělo na všechny hráče, vyhma těch, které trápí zdravotní problémy. Na marodku k Husárovi, Královi či Švancarovi nově přibyl i Martin Sus, kterého skolila chřipka. "Šanci dostanou všichni, kteří jsou zdraví, plus máme k dispozici i hráče z juniorky. Konkrétně se jedná o Matysku, Zezulu, Kršáka, Varaďu a Stehlíka," prozradil trenér Zbrojovky Petr Čuhel.

Jeden dvojzápas už Zbrojovka měla mít letos za sebou, nakonec k němu ale nedošlo. "Měli jsme řadu zraněných a juniorka byla na soustředění, nicméně přípravu nám to nijak nenabouralo," naznačuje Čuhel, že o nějakou zásadní komplikaci se nejednalo.

A co očekává od konfrontace se slovenským celkem? "Doufám, že odehrajeme kvalitní zápasy, ve kterých hráči budou na hřišti po delší dobu, než v dosavadním průběhu přípravy, takže se mohou více ukázat," zakončil Čuhel.

Vstup na dvojutkání je zdarma. Hrát se bude od 11:30, respektive od 13:30, z obou utkání můžete sledovat online přenos.

Něco o soupeři

Trenčín je v aktuálním ročníku slovenské nejvyšší soutěže na šesté příčce tabulky, ovšem na vedoucí Slovan ztrácí osm bodů, což není nic nepřekonatelného. V minulé sezoně skončil pátý.

V letošní přípravě má za sebou nejbližší soupeř Brna jeden zápas (Trenčín - Zlaté Moravce 2:2), nyní čeká Trenčín soustředění ve Starém Městě. Na zkoušce v klubu byli i někdejší Zbrojováci Simerský a Okleštěk, oba zasáhli i do zmíněného přípravného duelu, dál nicméně v Trenčíně pokračovat nebudou.

Hvězdou trenčínského AS je argentinský snajpr David Depetris, o jeho dalším setrvání v klubu se nicméně jedná, neboť mu vypršela smlouva a není jisté, zda zůstane. Na podzim vsítil takřka neskutečných 16 branek.

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...