Start přípravy se pozvolna blíží. Jak bude vypadat kádr Zbrojovky?

Start přípravy se pozvolna blíží. Jak bude vypadat kádr Zbrojovky?

B r n o - S blížícím se termínem zahájení přípravy nabývá reálnějších kontur také kádr Zbrojovky. Jasno už je například o většině navrátilců z hostování, klub nadále láká i nové hráče. Nový kontrakt pak s klubem podepsal Milan Lutonský.

Otázka posílení kádru je pochopitelně nejpalčivější. Potvrzený je příchod Tomáše Pilíka, Zbrojovka ovšem touží po dalších příchodech. "Nadále probíhají intenzivní jednání na několika frontách. Cílem je, aby přišli odpovídající hráči na posty těch, kteří nás opustili," zmínil Habanec odchody Pavla Zavadila a Jakuba Řezníčka. Jakmile budou příchody formálně dotaženy, zveřejníme informaci na webu.

Je obecně známým faktem, že letní období fotbalového klidu je jen zdánlivé. I proto se letos Habanec nevypravil na žádnou dovolenou. "Nejsem jen trenér, ale i funkcionář. A funkcionáři v tomto období dovolenou nemívají," pousmál se. Letní volno od fotbalu si tak dopřál jen zbytek realizačního týmu - a pochopitelně také hráči. Takový Tadas Kijanskas se k týmu připojí o týden později, neboť ještě o víkendu odehrál v dresu litevské reprezentace kvalifikační utkání proti Slovensku (1:2).

Řady Zbrojováků v přípravě (minimálně v jejím začátku) rozšíří také navrátilci z hostování. K "áčku" se tak s největší pravděpodobností připojí gólmani Pavel Halouska a Jiří Floder, obránce Mihailo Jovanović a ofenzivní hráč Tomáš Brigant. Stanislav Vávra a Jakub Kučera by měli zahájit přípravu s juniorkou. Hostování v norském Lillestrømu pak zatím nadále běží Michalu Škodovi, o jehož další budoucnosti se nyní jedná.

Lutonský podepsal novou smlouvu

Kádr z minulé sezony opustí kromě výše zmíněných jmen Franci Litsingi, kterému skončilo hostování. Za Zbrojovku odehrál jedenáct utkání, s Hradcem Králové si připsal jednu asistenci. Stejnou bilanci (11 zápasů a asistence proti Příbrami) zapsal do statistik Jan Štohanzl, ten zahájí přípravu s juniorkou.

Nový kontrakt pak se Zbrojovkou podepsal Milan Lutonský. Třiadvacetiletý hráč je ve Zbrojovce od roku 2007 a odehrál za ní 111 zápasů. V uplynulé sezoně se ve 28 zápasech jednou gólově prosadil a na tři branky nahrál.

Kompletní seznam hráčů, kteří se zúčastní zahájení přípravy, zveřejníme 19. června. Tento den se sejde na testech mladší polovina kádru, o den později pak ta starší. První společný trénink je na programu ve středu 21. června, ve stejný den proběhne také los nového ročníku soutěže.

Harmonogram přípravy.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...