Trenér Habanec hodnotí utkání v Příbrami

Trenér Habanec hodnotí utkání v Příbrami

P ř í b r a m - Fotbalisté Zbrojovky splnili víkendový cíl - na hřišti Příbrami uzmuli tři body za výhru 3:2 a zajistili si tak definitivně záchranu. Jak viděl zápas kouč Svatopluk Habanec?

Výhra se nerodila lehce, domácí tým šel v první půli do vedení a měl i další šance. "Příbram byla pětadvacet minut lepší, zaslouženě vedla, do kolen je ale srazil náš gól na 1:1. Trošku jsem čekal ve druhé půli smršť, nachystali jsme se na soubojové situace, slušně jsme vyřešili dva brejky a vstřelili dvě branky, což rozhodlo. Pěkná střela pak v závěru ještě přinesla drama, ale pak už domácí neměli mnoho času a my výhru udrželi," hodnotil na pozápasové tiskovce trenér Habanec.

Zbrojovka tak potvrdila, že v posledních zápasech dokáže vítězit. Z pěti duelů vyhrála hned tři. "Jsem rád, že jsme vyhráli, navíc poprvé v sezoně dvakrát za sebou. Zápas se mi tím pádem hodnotí líp. Definitivně jsme se zachránili, konec sezony nebude hektický. Navíc jsme chtěli pozvat dobrým výsledkem fanoušky na zápas s Plzní, i to se povedlo. Ve hře je pořád ještě střed tabulky, kam se můžeme procpat," věří kouč, že Zbrojovka ještě neřekla poslední slovo.

Zmíněný zápas s Plzní je důležitý i v jiném ohledu. "Rádi bychom se v něm rozloučili s Pavlem Zavadilem a dali mu hezký dárek. Dnes opět potvrdil svou sílu, před jeho brněnskou pětiletkou mohu jen smeknout. Je to ikona a jeho odchod pro nás bude ztrátou, ale musíme to respektovat," zopakoval kouč na adresu devětatřicetiletého borce, který k výhře přispěl důležitým prvním gólem.

Zbrojováky nyní čeká volná neděle a od pondělí se začnou chystat na závěrečný dvojboj s adepty na mistrovský titul. Do kádru se vrátil Jablonský, který v Příbrami odehrál poslední dvě minuty. Zraněný je naopak Ashiru, jehož zdravotní stav upřesníme po vyšetření začátkem příštího týdne.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...